Monspin Bootcamp tulee taas – kolmannella kokoelmalevyllä mukana kuusi uutta artistia

Monsp Bootcampin osallistujat luokkahenkisessä kuvassa.
Dreamilla (vas.), ÄmbÖ, Paju Kai, Nenerchy, Opri ja TOKOLA666
Lumi Hartikainen

Mixtapen fokusbiisistä vastannut Dreamilla toivoo Bootcamp-kokemuksesta ponnahduslautaa uralleen.

Nyt jo kolmatta kertaa toteutettu Monsp Recordsin ja HMC Publishingin yhteinen kokoelmaprojekti Monsp Bootcamp Vol. 3 julkaistiin perjantaina. Naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille suunnattuun ilmaiseen studiosessioon etsittiin artisteja helmikuussa ja itse sessio järjestettiin myöhemmin keväällä. Intensiivileirillä tuoreita artistilupauksia sparrasivat räppärit Etta ja F sekä useampi ammattituottaja.

Mukana bootcamp-levyllä ovat tällä kertaa DreamillaÄmböTokola666NenerchyOpri ja Paju Kai, joilla jokaisella on oma kappale mixtapella. Projektin fokusbiisinä on Dreamillan tarttuva Umpikuja-kappale, joka pohjautuu artistin omaan elämään.

– Se kertoo elämäntilanteesta, jossa on vähän umpikujassa, että tietyt vaiheet elämästä on jo saavutettu, mutta tulevaisuus on epävarmaa, eikä saa oikein tehtyy mitään ja junnaa vaan paikallaan, avaa 20-vuotias jyväskyläläinen biisin sanomaa.

Kappale oli samalla artistin debyyttijulkaisu, vaikka musiikkia on pöytälaatikossa paljon. Musiikkikenttä ja sen toimintatavat eivät kuitenkaan olleet ennestään tuttuja. Sparraajien, ammattituottajien sekä muiden artistien vinkit tarjosivat apua käytännön asioihin. Osa vinkeistä on jo päässyt lipsahtamaan mielestä, sillä päivä oli pitkä, mutta yhden ohjeen artisti muistaa kirkkaasti: studiolle ei kannata pukea nahkahousuja. Ne kun saattavat natista.

Kolmatta kertaa järjestettävään Bootcampiin ropisi hakemuksia, ja miksei ropisisi, onhan samaisesta konseptista ponnistanut yleisön tietoisuuteen sellaisia nimiä kuin SafiraSara Bee ja Nuppu Oinas.

– Palautteen ja hakemusten perusteella konsepti on edelleen ajankohtainen ja tarvittu. Iloitsen hakijoiden määrästä ja siitä, että leirin tunnettuus on lisääntynyt ja sinne koetaan tärkeäksi päästä mukaan. Tämä kuuden artistitulokkaan joukko on jälleen mainio osoitus siitä, mitä pinnan alla kuplii, kertoo Monsp Recordsin artistivastaava Ida Karimaa.

Myös Dreamilla kiittelee ja kehuu konseptia ja toivoo siitä ponnahduslautaa mahdolliselle artistiuralleen.

– Tää oli mulle aika tosi iso juttu. Mä oon aina tienny, et haluun olla artisti, enkä muuta oikeestaan haluukkaan. Tää oli mahtava mahollisuus päästä näyttämään omia taitojani. Haluun todellakin jatkaa musiikin tekemistä. Tavote ois tehä paljon musiikkia ja toivottavasti ihmiset tykkää siitä, kertoo Dreamilla tavoitteistaan.

Koko mixtapen voit kuunnella alta.