Monsp tekee peliliikkeitä – lafkan tuorein sainaus on jyväskyläläinen Pyrythekid

Uuden levy-yhtiön lisäksi tulokas sai itselleen keikkamyyjän.

Kotimaisen rap-kentän nouseviin nimiin lukeutuva Pyrythekid on siirtynyt Monsp Recordsille. 19-vuotias Suomen ja USA:n kaksoiskansalainen levytti aiemmin indielafka Överdogille.

Pyrythekid on tuorein kiinnitys nykyään Warner Musicin alla toimivalle Monspille ja sen rinnalle perustetulle ohjelmatoimisto Monsp Livelle. Labelin muita tämänhetkisiä artisteja ovat Ahti, Aivovuoto, Haamu, Käärijä, Likanen Etelä, Lyömättömät, Rekami, Seksikäs-Suklaa & Dosdela sekä Stepa.

Pyrythekidin mukaan Monsp pystyy tarjoamaan hänelle astetta isommat puitteet kuin hänen debyyttialbuminsa julkaissut Överdog. Nyt hänellä on esimerkiksi Monsp Liven kautta oma keikkamyyjä, kun vielä vähän aikaa sitten artisti hoiti keikkamyyntiään itse.

Päätös Monspin talliin siirtymisestä tuntui pitkän mietinnän jälkeen muutenkin oikealta. Pyrythekid kertoo levy-yhtiön laajentaneen aikoinaan merkittävästi hänen kuvaansa siitä, millaista suomalainen rap-musiikki voi olla.

– Sillonku alko tutustuun suomiräppiin ni tuli kyl kuunneltua esimerkiksi Junon V-tyyliä sekä Eevil Stöön Stöö of Destruction, Vol. 1:tä. Ku löys nää levyt ni tajus et kaikki suomiräppi ei ookkaa vaan se mitä soi pelkästään radiossa ja et on myös tällasta, Pyrythekid kertaa.

Tieto Pyrythekidin uudesta sopimuksesta tuli todella nopeasti tulokkaan debyyttialbumin jälkeen, sillä KID on ollut ulkona vasta muutaman viikon ajan. Levy on otettu ainakin artistin itsensä saaman palautteen perusteella hyvin vastaan.

– Ilmeisesti jengi on fiilistelly sitä, se on aina tosi jees kuulla.

Pyrythekidin lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu lähinnä juhannuksen juhliminen rennoissa merkeissä Jyväskylässä tyttöystävän ja kavereiden kanssa. Takki ei ole kuitenkaan esikoisalbumin jäljiltä ihan tyhjä, sillä uutta materiaalia on jo tekeillä.

– Kyl täs ollaa jo alettu vääntää uusei biisei, mut katotaa. Nyt koitan ottaa täs viel hetken iisii ja sit alkaa miettii enemmä uusii juttui.