MKDMSK:n postuumista albumista julkaistaan vinyylipainos

Loasteeze

Levy on edelleen yksi kuunnelluimmista kotimaisista rap-julkaisuista.

Tammikuussa 2019 kuolleen Atte Toikan eli MKDMSK:n postuumisti ilmestynyt toinen pitkäsoitto MKDMSK on toistaiseksi ollut saatavilla ainoastaan digitaalisessa muodossa. Tilanteeseen on kuitenkin tiedossa muutos, sillä Pyhimyksen tuella loppuunsaatetusta projektista on tulossa kesän aikana vinyylipainos.

MKDMSK-albumi on pysytellyt Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikössä marraskuisesta julkaisustaan asti. Pyhimyksen mielestä Toikan nousu Suomen kuunnelluimpien artistien joukkoon toimii osoituksena siitä, ettei striimatun musiikin suosio perustu enää yhtä vahvasti trendeihin.

– Suosiota saavat tyylillisesti hyvin monenlaiset kappaleet ja artistit. Kysyntää on jatkuvasti enemmän niin sanotusta valtavirrasta poikkeavalle materiaalille, vaikka usein se ei ihan listojen näkyvimmille paikoille pääsekään. Itselle oli hyvin selkeää, että Aten musa tavoittaa ansaitusti ne ihmiset, jotka olisivat sen pitkällä tähtäimellä joka tapauksessa löytäneet. Nyt vaan kaikki fokus piti laittaa tähän yhteen julkaisuun, mikä kumuloi tietysti kuunteluja verrattuna uransa alussa olevaan, kehittyvään artistiin.

Toikalle on määrä järjestää elokuussa kaksi MKDMSK Memorial -tribuuttikeikkaa, joilla lavalle nousee useita artistin yhteistyökumppaneita kunnioittamaan hänen elämäänsä ja uraansa. Ensimmäinen niistä on tarkoitus toteuttaa Rovaniemen Simerockissa ja toinen Tampereen Blockfesteillä.

Vallitseva koronavirustilanne tekee kuitenkin elokuullekin kaavailtujen isojen yleisötapahtumien toteutumisesta epävarmaa. Pyhimys ei osaa sanoa miten tribuuttikeikkojen kanssa edetään mikäli tapahtumat joudutaan perumaan.

– Tästä ei ole ollut keskustelua. Tarkkaillaan tilannetta.

MKDMSK-vinyylipainos julkaistaan perjantaina 31. heinäkuuta. Vinyylit ovat nyt ennakkomyynnissä.