MKDMSK:lta julkaistaan vielä yksi postuumi single

Loasteeze

Ennenjulkaisematon raita on mukana MKDMSK-albumin tulevalla vinyylipainoksella.

Tammikuussa 2019 kuolleen rap-artisti Atte ”MKDMSK” Toikan postuumista albumista on tulossa vinyylipainos, kuten uutisoimme aiemmin. Tarkkasilmäisimmät saattoivat jo tuolloin huomata vinyyliversion kappalelistassa lisäraidan Salut, jota ei ole pitkäsoiton digiversiolla.

Salut on tosiaan kokonaan ennenjulkaisematon kappale, joka toimii vinyyliversiossa levyn päätösraitana. Se ei jää kuitenkaan pelkästään vinyylin ekstraksi, sillä siitä tehdään myös erillinen singlejulkaisu.

Pyhimyksen tuella julkaisukuntoon saatettu Toikan kuolemanjälkeinen albumi julkaistiin digitaalisesti marraskuussa 2019. Hänen mukaansa Salut ei ehtinyt mukaan digiversiolle keskeneräisen tuotantonsa takia.

– Lisäksi syy on osittain strateginen, koska suoratoiston algoritmit tukevat singlejulkaisuja. Levyltä on enää vaikea nostaa jälkisinkkuja, ainakin ilman radioiden massiivista tukea, joten biisi piti jättää pois digialbumin julkaisusta syksyllä, että sille olisi mahdollista saada soittolistauksia myöhemmin, Pyhimys avaa.

Kappaleen tuotot ohjataan aiempien kuolemanjälkeisten MKDMSK-julkaisujen tapaan Maskinakin tunnetun artistin perikunnalle. 21-vuotiaana kuolleella artistilla on 2-vuotias tytär.

Lisäksi Toikan muistoksi on määrä järjestää kaksi MKDMSK Memorial -tribuuttikeikkaa, joista ensimmäinen on tarkoitus toteuttaa Rovaniemen Simerockissa ja toinen Tampereen Blockfesteillä. Koronatilanteen takia niiden toteutuminen on edelleen epävarmaa, mutta toistaiseksi kumpaakaan tapahtumista ei ole peruttu.

Singlen kannen näet alta. Salut julkaistaan samaan aikaan kuin MKDMSK:n fyysinen painos eli perjantaina 31. heinäkuuta.