Mixtapet vinyylille? Miksei, ainakin jos PME:ltä ja 3rd Raililta kysytään

Kalle Eroma

Ei kai tähän oikein muuta voi todeta kuin ”IVK”? 

Useammaltakin hiphopiin erikoistuneelta kotimaiselta levy-yhtiöltä on julkaistu parinkymmenen vuoden sisällä kokoelmahenkisiä mixtapeja, mutta toistaiseksi yhdestäkään niistä ei ole tehty vinyylipainosta. Tilanteeseen on kuitenkin tulossa lähikuukausina muutos.

Ensimmäisenä oman mixtapensa painattaa vahalle PME Records, jonka Volume tuli ulos kolmen musiikkivideon tuella joulukuun puolivälin paikkeilla. Heti julkaisunsa yhteydessä Suomen virallisen albumilistan kärkeen nousseesta mixtapesta tehdään 500 kappaleen rajoitettu vinyylipainos digijulkaisusta erikoiskannella. Levystä ei tulla tekemään lisäpainoksia. Kannen näet alta.

Hiukan erikoisempana tietona 3rd Rail Musicin suunnitelmissa on tehdä vinyylipainos levy-yhtiön toiminnan aloittaneesta Monelt ne tulee -mixtapesta. Syksyllä 2004 julkaistulla klassikkomixtapella kuultiin lafkan omien kiinnitysten lisäksi muidenkin artistien kappaleita, joista ehkä eniten huomiota saivat Davon ja Asan yhteistyöraidat. PME:n mixtapesta poiketen Raiteen julkaisulla on mukana useita lainabiittejä rapakon takaa. Lisäksi DJ MTN miksasi sen kappaleet yhteen.

PME Recordsin Volume-mixtape julkaistaan vinyylinä 28. helmikuuta ja se on jo varattavissa Levykauppa Äxästä tai PME Storesta. Monelt ne tulee -mixtapen vinyylipainoksen tarkka julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.