Mellakka Festival tuo rap-ryhmä Onyxin ensimmäiselle festarikeikalleen Suomeen

Fredro Starrin ja Sticky Fingazin muodostama Onyx saapuu Hämeenlinnaan.

Tapahtumassa nähdään myös laaja kattaus kotimaisia artisteja.

Tänä kesänä toista kertaa järjestettävä Mellakka Festival on julkistanut lisää nimiä ohjelmistoonsa. Yksi niistä on yhdysvaltalainen rap-ryhmä Onyx, jonka muodostavat Sticky Fingaz ja Fredro Starr.

Vuoden 1993 Bacdafucup-albumillaan läpimurtonsa tehnyt Onyx edustaa itärannikon rap-kentän hardcore-laitaa aggressiivisella ja anteeksipyytelemättömällä materiaalillaan. Kokoonpano julkaisi edellisen pitkäsoittonsa alkuvuodesta 2018, ja uutta materiaalia tippuu toukokuun lopussa 100 Mad -albumin muodossa. Onyxin isoimpiin hitteihin lukeutuvat muun muassa kappaleet Slam ja Throw Ya Gunz.

Onyx on keikkaillut maassamme aiemminkin, mutta nyt luvassa on ryhmän ensimmäinen festarikeikka Suomessa. Kokoonpanon oli tarkoitus esiintyä jo kesällä 2004 Oulun Blazin’-festareilla, mutta tuolloin keikka peruuntui ja Onyxin tilalla nähtiin Jeru the Damaja.

Mellakka Festival on lisännyt Onyxin ohella laajan joukon kotimaisia artisteja ohjelmaansa, jonka ensimmäisistä julkistuksista helmikuussa. Tuoreimpia kiinnityksiä ovat Kube, ETTA, Eevil Stöö, Mäkki, Laineen Kasperi, Stepa, Raappana, Mouhous, Altis ja Laiska Leppone & Timo Kotipoltto. Lisäyksiä ovat myös Juju x Trilluminati– ja Julma-Henri & SRJTNT -erikoiskeikat sekä Freerap eli Solonen, Jodarok, Kosola, Särre ja Xmies. Lisäksi tapahtumassa on open mic, jonka housteina toimivat Solonen ja Xmies.

Kunnollisilla festareilla on totta kai aina kunnolliset etkot ja jatkot, eikä Mellakka tee poikkeusta tähän kaavaan. Mellakan etkobileet järjestetään lauantaina 18. toukokuuta Helsingin Virgin Oilissa, jossa nähdään kanadalainen Snak the Ripper sekä kotimaiset MC Kajo ja Altis. Festareiden jatkotapahtumassa ravintola Skogsterissa taas tullaan näkemään ainakin vantaalainen Rankkalinna sekä Monsp Recordsille sainattu Käärijä.

Mellakka Festival järjestetään Hämeenlinnan Linnanpuistossa 26.-27. heinäkuuta. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.