Mellakka Festival julkisti ensimmäiset esiintyjänsä – joukossa kaksi ulkomaalaista nimeä

Terror Reid ja Dope D.O.D. nähdään kesällä Hämeenlinnassa.

Hiphop-tapahtumakentän uusi tulokas, toista kertaa Hämeenlinnassa 26.-27. heinäkuuta järjestettävä Mellakka Festival on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä. Esiintyjien joukossa on kaksi ulkomaalaista nimeä.

Ulkomailta tapahtumaan saapuvat yhdysvaltalaistuottaja Getterin alter ego Terror Reid sekä alankomaalainen, räppiä puoli-elektronisiin taustoihin yhdistelevä kahden räppärin Dope D.O.D. -kokoonpano. Tapahtuman tuotantopäällikkönä ja promoottorina toimivan Tom Kankaan mukaan molemmat kiinnitykset sopivat erittäin hyvin festivaalin henkeen.

– Tavoitteena on olla monipuolinen, helposti avautuva, mutta myös luonteikas räppifestivaali, joka pystyy tekemään kiinnostavaa ohjelmaa myös valtavirran ulkopuolelta. Molempia esiintyjiä toivottiin paljon, joten selkeästi olemme samoilla linjoilla kävijäkuntamme kanssa, mikä on iloinen asia!

Kotimaisiin julkistuksiin lukeutuvat muun muassa isoja hittejä takoneet Teflon Brothers, Nikke Ankara ja Adi L Hasla. Vastapainoksi underground-laidan edustuksesta huolehtivat nimet kuten Sairas-T, OG Ulla-Maija ja Likane Etelä. Ensimmäisten artistijulkistusten joukkoon kuuluvat myös viikonlopun järjestetyssä Emma Gaalassa ehdolla olleet Adikia, Cledos, Gettomasa, IBE, Lukas Leon, Paperi T ja TIPPA. Lisäksi Mellakka tuo Hämeenlinnaan samaisessa gaalassa vuoden yhtyeenä palkitun Gasellit-kokoonpanon sekä jopa kuusi Emma-patsasta omiin nimiinsä haalineen Pyhimyksen.

– On pyritty tekemään tasapainoinen kattaus, mikä on loppupeleissä kuitenkin enemmän rap kuin pop. Pyhimyskin on Mellakassa lupaillut vetää festivaalin teeman mukaisesti kunnon räppikeikan! Tässä on vasta noin puolet esiintyjistä, ja ainakin yksi ulkomaalainen julkistus on vielä tulossa, Kangas jatkaa.

Festivaalin järjestyspaikkana toimii jälleen Vanajanveden kansallismaisemissa sijaitseva Linnanpuisto, mikä on valjastettu hiphop-kansan käyttöön koko pituudeltaan. Tapahtumassa on kolme esiintymislavaa, ja tapahtuma-alueen vieressä sijaitsee leirintäalue jossa on mahdollisuus telttailuun. Virallinen jatkotapahtuma järjestetään edellisvuoden tapaan ravintola Skogsterissa.

Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan oheistapahtumineen 10 000 kävijää.

– Ollaan otettu selkeä harppaus kategorisesti ohjelman, ja kaiken muunkin suhteen. Blockfestiä ei välttämättä saada vielä kiinni, mutta ainakin Suomen toiseksi suurimmat räppifestarit vietetään ensi kesänä Hämeenlinnassa!

Mellakka Festivalin liput tulevat myyntiin tänään maanantaina kello 16.00. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.