Matti8 julkaisi ensimmäisen soolokokonaisuutensa indienä – mukana liuta tunnettuja nimiä

Tuisku Lehto

Kahdeksan raidan kokonaisuudella kuullaan dynaamisia biittejä ja kovia fiittejä.

Töölön Ketterä -yhtyeestä monelle tuttu Matti8, oikealta nimeltään Tuisku Hakoniemi, on viimeistellyt pitkään työn alla olleen albuminsa Ka8i, joka nimensä mukaisesti sisältää kahdeksan raitaa. Viime vuonna artisti julkaisi kaksi singleä, Hidasteit ja Korttitalo, jotka olivat ensimmäiset lohkaisut uudelta kokonaisuudelta.

Artisti on itsevarmalla ja luottavalla fiiliksellä puhuessaan kaksi vuotta työn alla olleesta projektista. Albumi on ensimmäinen kokonaisuus jonka artisti julkaisee itsenäisenä artistina. Mukaan mahtuu kovaa asennetta omaavia riimejä ja dynaamiisia biittejä, jotka saavat inspiraatiota artistin fiilistelemästä ”get angry” -vibasta musassa yleisesti.

– Oon pantannu tätä kaks vuotta, täs on ollu kaks lafkasäätöö ja nyt tää indien teko on uus alku mun ural. Tottakai täs on vaikeuksii koska ei oo sitä labelin mukana tulevaa buduu projekteis mukana, mut mul on kova luotto et hommat skulaa, hän toteaa.

Räppäri kuvailee löytäneensä uudella projektillaan omat vahvuutensa ja levyn olevan kokonaisuus joka esittelee hänen taitoja monipuolisesti.

– Tää eroo mun aiemmast soolotuotannost sil et nyt tiiän mikä mun soundi on ja mitä mun kuuntelijat haluu multa kuulla. Oon ollu aikoinaan kans Kuben tuplaaja, jonka aikana koin et halusin kuulostaa ja tehä sellast mitä se ja sen fanit fiilaa.  Nyt mul on mun oma tyyli, soundi ja flow kohillaa eikä poskii kuumota kuunnella itteeni! Osa vanhoist on sellasii et huomaan tällee jälkeepäin et huudan tai oon tosi hermostunu biiseis ja sit ku ne soi radios vähä hävettää, hän naurahtaa.

Kokonaisuudella kuullaan useampi vieraileva artisti, joista yhden kanssa Matti8 haaveilee tekevänsä lähitulevaisuudessa isommankin yhteisen projektin.

– Täs on messis Kalle Kinos, Adikia, Laineen Kasperi, Ringa Manner sekä Jaakko Keso. Adikiaa en tuntenu kunnol ku alettii duunaa yhes mut hänel on upee soundi ja haaveilen et tehää yhessä levyy nextii! Sen verse on kovimpii täl kokonaisuudel mun mielest.

Poltettuja siltoja ja somessa avautumisia

Viime syksynä artistin sosiaalisessa mediassa olivat Instagram stoorien puolella tapetilla mielenterveys ja artistin omat ihmissuhteet. Artisti kuvailee olevansa myös temperamentiltaan sellainen, että siltojen polttaminen on kuulunut omaan toimintamalliin aina vahvasti.

– Mul on ollu tapan polttaa sillat perässäni. Siit huolimat mul on pysyny jengii ympäril, jotka supporttaa ja oon siit tosi kiitollinen, hän toteaa.

Postattujen avautumisten jälkeen räppäri toteaa olleen hetki, kun koko pakka hajosi pään sisällä täysin käsiin. Vaikka uudella albumillaan artisti ei haluakaan käsitellä sen suuremmin mielenterveysongelmia, on jo aikaisemmin singlenä julkaistu Korttitalo-kappale, joka kuvailee eniten artistin omia tunnetiloja paniikkikohtauksiin liittyen.

– Korttitalo on aika sellanen based on a true story, enimmäksee kuitenki koen et en oo sellanen emo räppäri koska en ite jaksa kuunnella sellast musaa. Sanotuksii kyl löytyy, et mult saa tulla pyytää niit jos kiinnostaa! Viime syksy oli rankka mun ihmissuhteiden ja duunien takii ja sit tuntu et lähipiiri kääns selkänsä eikä ollukaa mun puolella, nii tuli vaa liian mont osumaa siin samaa aikaa. Nyt otan vähä rauhallisemmin ja iisimmin, mut en kuitenkaa liia rauhalllisesti, hän toteaa nauraen.

Oman tyylin löytäminen ja mieleen jääminen

Artistina Matti8 haluaisi jäädä ihmisten mieleen erikoisena ja vahvasti oman tyylinsä omaavana räppärinä.

– Haluun et eroon tuolt massast enkä kyl nää et kukaa tekee tätä soundii niin ku mä. Kukaa ei kuulosta mult.

Ihmisenä räppäri kokee olevansa ennen kaikkea rehellinen persoona.

– Oon tosi rehellinen ja sanon jos en fiilaa jotai juttuu. Esimerkiks joilleki artisteille naisist alentavasti puhuminen on niiden juttu ja niche, mut must se ei oo freesii ja sanon sen kyl ain äänee, koska koen et myös miesten pitää todeta et ei oo cool eikä vaa mimmien, hän pohtii.

Tulevaisuudessa Matti8 pyrkii jatkamaan itseltään kuulostavan musiikin parissa ja pitää oma kuuntelijakunta kiinnostuneena.

– Oon löytäny mun tyylin ja haluun tehä just sitä. En usko et mua aiemmin kuunnelleet pettyy tän levyn kuullessaan. Emmä pyri olee Suomen isoin räppäri vaik se oiski siistii, fakta on et en vaa itekkää fanita niit isoimpii nii ei mul oo tarvet myöskää tulla sellaseks.

Nappaa artistin ensimmäinen indienä tehty kokonaisuus haltuun tästä alta. Tuottajina projektilla ovat toimineet Kube, Lazy, Axel Kala, Elere ja Handshaking.