Matti8 haluaa kummitukselleen tuoreen swagin

Samuli Vienola

Matti8 ja OPA ensimmäistä kertaa samalla raidalla.

2020-luvun alku on ollut monille luovien alojen tekijöille poikkeuksellisen epäluovaa aikaa. Yksi tilanteesta pitkään kärsineistä oli Matti8, joka on lähiaikoina alkanut taas löytämään uudenlaista tatsia musiikin tekemiseen.

Osittain uuden alun on mahdollistanut Killah Recordsin bränikkä studio sekä ympärille löytynyt uusi tuottajatiimi. Ennen kaikkea taustalla on asteittainen paluu kohti hiukan normaalimpaa arkea.

– Mun elämä ei oo tällä hetkellä kokonaan rajotusten varassa, eli suht huoleton meno, Matti8 hymyilee.

Viime vuonna Matti8:lta oli tarkoitus tulla sooloalbumi nimeltä ROAD RAGE, mutta erilaisten vaiheiden jälkeen sen julkaisu peruuntui. Vielä alkuvuodesta artisti harkitsi projektin julkaisemista mixtapena, mutta sittemmin mixtapekin on jäänyt pois suunnitelmista.

– Levy tehtiin ja oli hauskaa, mut mun räpit vaatii vähän erikoisempia tyylejä kuin perus räppihommat. Uutta projektia tulilla, siitä lisää myöhemmin.

Palasia kuopatusta ROAD RAGE -projektista jää kuitenkin elämään singlejulkaisujen muodossa. Myös Matti8:n nyt ilmestynyt single Kaikkien kaveri nauhoitettiin sille, mutta kappale oli yksinkertaisesti liian kova jäädäkseen julkaisemattomaksi.

Bängerillä on mukana OPA, jonka omaperäistä soundia Matti8 alkoi fiilistellä vuoden 2018 FREE OPA -projektin myötä. Vaikka kaksikolla onkin ulkona yhteinen biisi, niin he eivät ehtineet oikeastaan edes tavata kunnolla ennen entisen Tasoi-artistin vankilatuomiota.

– Heitin Facebookissa demon träkkiin ja onneks tykkäs. Eevil Stöö oli kysyny ja saatiin blessaus biisin julkasulle.

Kappaleen lyriikoissa Matti8 puhuu muun muassa kuolemasta ei-niin-totisella otteella. Viikatemiestä artisti ajattelee etenkin tietyissä tilanteissa.

– Mulla on ihan sairas lentopelko, siis varsinkin koneen noustessa koska silloinhan se riski onnettomuuteen on isoin. Olin ihan hiton öissä koneessa lähössä keikkareissulle ja kelasin et no joo fuck it, jos kuolen nii ainaki oon näin hyväs zones ku se tapahtuu.

Kummituksen swägin pitää olla tuore, joten biisissä Matti8:n hautapaikkatoiveena on helsinkiläiset vuosikaudet fresheinä pitänyt Beamhill-vaateliike. Mutta irtoaako tällaisella shoutoutilla mitään kovia diilejä artistille?

– Beamhillistä ei edelleenkään tuu muuta ku sisäänostaja Pekan päänaukomista mun huonosta mausta. Käyty siel junnusta asti window shoppaamassa, Beamhill pliis tiputtakaa jotai pient ees!, Matti8 nauraa.