Maalailua melankolialla ja pop-vivahteilla – Aaro630 julkaisi toisen singlen tulevalta kakkosalbumiltaan

Artistin biisille pomppasi mukaan Lauri Haav.

Jyväskyläläinen laulaja-tuottaja Aaro630 julkaisi singlen Vailla valoo, jolla vierailee samaisella paikkakunnalla asuva Lauri Haav. Aaro ponnahti monien tietoisuuteen vuonna 2021 630FM nimisen esikoisalbuminsa myötä. Tämän lisäksi taiteilija on tehnyt töitä soolouransa lisäksi Pyrythekidin, Lauri Haavin, Elias Gouldin, Rekamin ja pehmoainon kanssa.

Nyt uusimmalla singlellään maalaillaan melankolialla ja pop-vaikutteilla. Biisi on toinen single artistin tulevalta toiselta studioalbumilta. Edellinen, artistille soundillisesti uuden luvun avannut single Kulkija maantien julkaistiin kesäkuussa.

– Tää on tosi monitulkintainen biisi. Kertoo varmaan siitä et oot paikassa, missä et vättämättä haluaisi olla. Tää voi kertoo masennuksesta tai muista synkistä fiiliksistä, siitä et on psyykkisesti pimeässä paikassa. Tai sit tää voi olla rakkauslaulu. Tykkään ajatuksesta, että jokainen kuuntelija voi samaistua tähän omakohtaisesti ja tulkita tätä henkilökohtaisella tavallaan. Mun mielestä parhaat biisit on just sellasia, hän kertoo.

Jo pidempään musiikillista yhteistyötä tehneet Aaro ja Haav ovat tehneet vuosien varrella paljon musiikkia, johon lukeutuu muun muassa Aaron esikoisalbumi sekä tuleva toinen albumi.  Edellisestä yhteisestä kappaleesta on kuitenkin jo useamman vuoden verran aikaa.

– Ollaan tehty viime vuodet tosi intensiivisesti töitä ja oltu toistemme projekteilla läsnä, mutta ei olla mitenkään aktiivisesti mietitty että pitäis tehä yhteisbiisiä. Tossa talvella sit tein tämmösen demon pianolla, josta molemmille tuli se fiilis, että tää vois olla oikee biisi ja hetki tehdä pitkästä aikaa yhteisträkki ja saatiinkin tää sit tosi nopeesti ja luontevasti kasaan ku otettiin pari studiopäivää kellarissa, hän kertoo.

Tuleva kokonaisuus edustaa uutta sivua artistin musiikillisessa kehityksessä, ja ammentaa suomalaisesta melankoliasta, rockista sekä elektronisesta musiikista. Aaro630:n musiikin ytimessä on tunteiden käsitteleminen, keskeneräisyyden hyväksyminen ja jatkuva uuden löytäminen.

– Mulle musiikin tekeminen on puhtaasti keino ilmaista itseäni, ja se kuuluu raakuutena ja rehellisyytenä teksteissä, sävellyksissä ja tuotannoissa vaikka aiheet ja fiilikset olis vaikeitakin. Mun tyyliin tehdä kuuluu inhimillisyys ja virheet enkä halua tehdä liian kliinistä tai ylituotettua musaa.

Tulevalla albumillaan artisti on päässyt kehittämään tyyliään entistä enemmän haluamaansa suuntaan.

– Mulle on luontevaa etsiä ja löytää jatkuvasti uusia juttuja. Tulevalla albumilla oon kehittäny omaa uutta soundia semmoseen suuntaan joka tuntuu enemmän omalta itseltäni kuin koskaan, ja oon hakenut inspiraatiota muun muassa elektronisen musan eri genreistä, popista ja vaihtoehtosemmasta, tummemmasta altrock soundista, hän kuvailee.

Aaro630 on mukana marraskuussa alkavalla KPC Tourilla, jolla nähdään Aaron lisäksi 10 muuta jyväskyläläisen KPC-kollektiivin artistia. KPC Tour nähdään marras-joulukuussa Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Oulussa. Aaro630:n uudistunut livesetti nähdään syksyn aikana myös omilla keikoilla Tampereella ja Turussa.