Lyömättömät yllättivät uudella sinkullaan – myös albumi tekee tuloaan

Ville Naumanen

Boom bapista tunnettu kokoonpano lupailee rajoja ylittävää materiaalia.

Solosen, Kosolan ja Xmiehen muodostama rap-kokoonpano Lyömättömät julkaisi jatkumoa viime vuonna ilmestyneille Älä koske mun kajariini ja Helvetti maan pääl -singleille.

Vastustamattomasta live-energiastaan tunnetun ryhmän uusi Houkutusten tie -kappale antaa osviittaa tulevan, vielä nimeltämainitsemattoman albumin soundista entisestään.

Yhtye kommentoi kappalettaan seuraavasti:

– Jos haluaa kasvaa artistina, on kasvettava myös ihmisenä. Jos haluaa kasvaa ihmisenä, on kohdattava omat epäkohdat ja keksittävä niihin toimivia ratkaisuja, jotta matka voi jälleen jatkua kohti parempaa minää. Aika on rajallista. Artistiuden tuomat mahdollisuudet voivat antaa loistavan pohjan henkiselle kasvulle, mutta myös altistaa vaarallisille houkutuksille. Nopeat nousut voivat tuoda mahtavia kokemuksia, tunteita ja elämyksiä, mutta myös tiputtaa sinut loputtomalta tuntuvaan kaninkoloon, mistä ulospääseminen vaatii totaalista mielen pirstaloitumista ja uudelleenrakentamista. Houkutusten tiellä jokainen on altis astumaan ansaan.

Lyömättömien tie on ollut pitkä albumia tehdessä, mutta pian koittaa sen aika.

– Levystä tulee Lyömättömin levy ikinä. Albumi on tehty käytännössä kokonaan kolmistaan Xmiehen IDKFA-studioilla Helsingin Arabiassa, vaikkakin biisien aihiot on syntyny tuossa viimesen 9 vuoden aikana ahkerasti kulutetussa keikka-autossa, yhtye kertoo.

Kappaleita on osittain tehty reissuja tehdessä, mutta korona-aikana ryhmän aika on mennyt studiolla niitä viimeistellessä.

– Yleensä Xmies naputti iPadilla biittejä takapenkillä, ja Solonen ja Kosola freestailas huukkeja eri biitteihin. Näitä sitten on työstetty yhdessä studiossa parin viime vuoden ajan, kun korona sopivasti tyhjensi keikkakalenterit, eli niistä autosessioista on säilyny oikeastaan kaikki vahvimmat ideat ja huukit.

Mikäli uusin single yllätti, niin ei hätää – lisää on luvassa.

– Jos Houkutusten tie yllättää erilaisuudellaan, niin albumilla on luvassa vieläkin enemmän rajoja ylittävää materiaalia – mutta tietysti myös sitä härkäsintä boombappia mistä Lyömättömät tunnetaan.