Lukas Leon sai tallikaverin – lahtelaistulokas Tomi Amor sainattiin Liiga Musicille

Jare Tiihonen löysi lafkalleen uutta verta vanhasta kotikaupungistaan.

Viime viikonloppuna paluun kameroiden eteen Emma Gaalassa tehneen Jare Tiihosen luotsaama Liiga Music on kiinnittänyt uuden artistin. Vuonna 2011 perustetun labelin uusi tulokas on lahtelainen Tomi Amor.

Omakustanteisesti aiemmin TOMIMONNI-nimellä musiikkia julkaissut Tomi Amor on osa paikallista Apexsound-kollektiivia, jonka muut jäsenet ovat Räxä, Eki ja Ray. Toisen lahtelaisartistin Olli Antonion luottotuottajana tunnetuksi tullut Räxä onkin tuottanut Tomi Amorin uuden singlen VIIMEINEN EHTOOLLINEN, joka julkaistaan ystävänpäivänä.

– VIIMEINEN EHTOOLLINEN on anthem hetkessä elämiselle. Ajatusleikki, jossa huomista ei ole. Se on ihmisyyden juhlaa. Juhlitaan sitä vielä kun voidaan. Siks mä haluun jakaa tän mun veljien kaa, mä haluun jakaa tän mun frendien kaa, haluun jakaa tän mun siskojen kaa, koska kohta kaikki ollaan historiaa, Tomi Amor kommentoi kappaletta tiedotteessa.

Tomi Amor on vasta toinen Liiga Musicille sainattu artisti. Ensimmäinen oli jopa triplaplatinaa striimannut Lukas Leon, joka debytoi lafkalla toissavuonna.

– Perustin Liiga Musicin alun perin omien albumieni julkaisua varten. Nyt pari viime vuotta on ollut aikaa seurata tarkemmin millaisia artistilupauksia pinnan alta löytyy ja laajentaa toimintaa. Kuulin Tomin musiikkia ja tsekkasin hänen omakustanteena itse tuottamia musiikkivideoita. Olin häkeltynyt siitä laadusta mitä Tomi ja hänen lahtelainen kollektiivinsa pystyivät tuottamaan itsenäisesti. Aistin biisien teksteistä syvissä vesissä uivan, musiikille omistautuneen mielen. Tutustuttuani Tomiin huomasin eteenpäin ajavan voiman ja taiteellisen visionäärisyyden, jota halusin ehdottomasti lähteä tukemaan. Olen päättänyt käyttää jatkossa yhä enemmän aikaa Liiga Musicin kasvuun, Jare Tiihonen sanoo.

Lukas Leoniin Tiihonen oli ensimmäisen kerran yhteydessä pari vuotta ennen diilin julkistamista. Yhtä lailla yhteistyö Tomi Amorin kanssa on ollut käynnissä jo jonkin aikaa.

– Mulle taiteellinen ilmaiseminen on tärkeää ja on siistiä huomata, että se musiikki ja ne visuaalit, joita duunataan olohuonestudiolla kahteen mieheen resonoi jengin kanssa. Myös se, että yksi niistä, jotka fiilistelee mun visiota on Suomen menestynein artisti tässä genressä tuntuu hyvältä. Odotan innolla, että saadaan homma käyntiin ja pääsen avaamaan tätä juttua enemmän yleisölle, Tomi Amor kommentoi alkanutta yhteistyötä.

Perjantaina 14. helmikuuta julkaistavan singlen kannen näet alta. Kappaleesta on tulossa myös musiikkivideo.