Lukas Leon haluaa elää niin kuin Hendrix

Lukas Leon poseeraa käsimerkkien kanssa.
Singlen nimen mukaisesti kappaleen innoittajana on toiminut edesmennyt kitaravirtuoosi Jimi Hendrix
Vimugraphy

Vantaalaisartisti on ehdolla vuoden tulokkaaksi.

Emma Gaalan ehdokkaat julkistettiin vastikään, ja tieto tuskin tuli yllätyksenä kenellekään: Lukas Leon on asetettu ehdolle Vuoden tulokas -kategoriaan. Se ei ole mikään ihme, sillä 21-vuotias vantaalainen on yksi kuluneen vuoden eniten huomiota herättäneistä tulokkaista kotimaisella musiikkikentällä.

Haittaa ei ole siitäkään, että hänen esikoislevynsä Simba on striimannut kultaa. Levyn isoin hitti XTC on rikkonut jo tuplaplatinarajan.

Lukas Leonin tähänastiset näytöt eivät ole kuitenkaan tuoneet samanlaista tunnustusta ihan kaikissa piireissä. Moni onkin tullut kysymään artistilta, miksi häntä tai hänen taistelupariaan Aresta ei kuultu sylkemässä kummallakaan Basson Luokka ’18 -videolla. Tarkkaa syytä Lukas Leon ei tiedä itsekään, mutta on valmis ottamaan osaa jos kutsu ”koulukuvauksiin” tulee joskus myöhemmin.

– Käsittääkseni se konsepti on ”videosarja” ja tulossa on vielä lisääkin noita koosteita. Mielelläni kävisin räkimäs, Lukas toteaa.

Suoraan junnusarjasta Liigaan

Osa ihmisistä saattaa ajatella, että taustalla vaikuttavat ainakin jossain määrin Lukasin kytkökset Suomen ehkä eniten mielipiteitä jakaneeseen artistiin. Käytännössä aina kun Lukas Leonin nimi mainitaan, nousee esiin myös hänen mentorinsa Cheek. Tulokas ei silti ole kokenut asiaa taakaksi.

– Mulle on ollut alusta asti täysin selvää, että mut tullaan aluksi tuntemaan ”Cheekin sainauksena”, koska big boss Jaren ura oli tähän mennessä Suomen isoin. Oon kuitenkin ollut koko ajan varma siitä, että mä tulen musiikillani ja muutenkin omalla tekemiselläni saavuttaa sen, että mut muistetaan Lukas Leonina. Muuten en ois ees hypänny tähän kelkkaan, koska mun ura on mulle tärkeintä.

Rap-kentällä on meneillään isoja muutoksia aiempien vuosien kärkinimet siirtyessä pikkuhiljaa taka-alalle. Liigalla on potentiaalia olla yksi tärkeimmistä labeleista, mutta toistaiseksi Lukas Leon on lafkan ainoa kiinnitys. Millaisena artisti itse näkee oman pelipaikkansa?

– Liiga Music on todella tärkeässä asemassa suomalaisella musiikkikentällä Jaren suuren menestyksen ansiosta. Mul on sellanen fiilis, että Liiga Music tavoittaa suuren kansan korvat. Siksi koen ja toivon, että mulla on iso mahdollisuus pitää suomiräpistä hyvää huolta, muuttaa geimiä ja tehä isosti uusia juttuja.

Rap N Roll

Esimerkiksi Evelina ja Nelli Matula ovat viime aikoina laajentaneet tonttiaan dubbaamalla leffoja. Ensi vuonna julkaistaan uusi versio Disneyn Leijonakuninkaasta, josta Lukas Leoninkin maailmaan on löydetty inspiraatiota. Tarttuisiko artisti mahdollisuuteen toimia Simban suomenkielisenä äänenä, mikäli sellaista tarjottaisiin?

– Todellakin! En jaksa odottaa et se leffa tulee ulos, pakko mennä tsekkaa se ensi-illassa.

Toistaiseksi nuori lupaus on kuitenkin keskittynyt musiikkiin, ja hänen syksynsä onkin kulunut lähinnä keikoilla ja studiossa. Hiljattain häneltä julkaistiin uusi single HENDRIX, jonka kertosäkeessä kuullaan Aleksanteri Hakaniemeä. Nyt vapaudesta ja rajojen rikkomisesta kertova kappale on saanut tuekseen Okko Käyhkön ohjaaman videon.

Nimensä mukaisesti kappaleen innoittajana on toiminut edesmennyt kitaravirtuoosi Jimi Hendrix, joka Lukasin mukaan uskalsi ottaa riskejä taiteensa suhteen. Kuten artistin käyttämistä bändipaidoista on voinut päätellä, ei Lukas Leon ole jumiutunut musiikin kuluttajana ainoastaan yhteen genreen.

– Rap N Roll! Mul on myös oma rokkibändi, jonka kanssa tulen varmasti joskus tulevaisuudessa tekemään isoja juttuja, Lukas Leon lupaa.