Louhi Fattin ympärille muodostui klikki – uusi kokoonpano edustaa anteeksipyytelemätöntä sylkyä

Saintin kappaleilla ovat äänessä Louhi Fatt ja Bäri.
Jonathan Nieminen

Toinen MC:eistä on toiminut aiemmin Louhi Fattin tuottajana ja tuplaajana.

Omaa debyyttialbumiaan valmisteleva Louhi Fatt työstää tällä hetkellä toistakin projektia. Katutason kautta Universalille sainattu artisti on tiivistänyt yhteistyötään tuottajansa ja tuplaajansa Bärin kanssa siinä määrin, että kaksikosta voi nykyään puhua duona.

Tai itse asiassa uusi Saint-kokoonpano on oikeastaan kolmikko: tärkeässä osassa on myös Jonttuje, joka on tehnyt kaiken promokuvista musiikkivideoihin mitä Louhi Fatt on ikinä julkaissut. Vaikka mikissä ovatkin ainoastaan Louhi Fatt ja Bäri, kuuluu Jonttuje visuaalisena toteuttajana Saintin kokonaisuuteen siinä missä muutkin.

– Saint on mun, Bärin ja Jonttujen yhteinen bändi, heimo, perhe you name it. Me räpätään Bärin kans, sen lisäks Bäri tuottaa ja Jonttuje on vastuussa visuaalisesta puolesta. Tää ryhmä on ollu yhtä lähellä mua koko mun uran ajan, vaik oon tehny paljon musaa FTI:n jätkien kanssa. Me ollaan keikkailtu kolmistaan alusta asti ja tehty tosi paljon musaa, Louhi Fatt avaa.

Kipinän uuteen projektiin herätti Bäri viime syksynä julkaisema single Ei oo, jolla Louhi Fatt fiittasi. Kaksikko oli tehnyt jo ennen sitä kymmeniä yhteisiä demoja, mutta vasta kyseisellä kappaleella molemmat kokivat löytäneen yhteisen soundinsa.

– Puol vuotta me muhittiin ajatusta kimppaprojektista kunnes tän vuoden alussa aloin räppäämään TikTokiin Bärin biiteille ja sehän lähti sit vähän käsistä, kun suosituimmas videos taitaa olla 500k näyttökertoja ja sain joku 15 000 seuraajaa tyyliin viikossa. Todettiin sit että nyt on aika räpille ja laitettiin fokus yhteiseen prokkikseen.

Kokoonpano sai valmiiksi ison kasan demoja ja alkoi miettiä julkaisijaa. Labelia ei tarvinnut kauaa hakea.

– Överdog oli tosi luonnollinen valinta kun Tuomas Rinne on mun A&R Universalilla.

Saintilta on tulossa Överdogin kautta syksyllä albumi, jonka ensimmäinen virallinen single julkaistaan 13. elokuuta. Levyllä seurataan samaa linjaa jolla Louhi Fatt alun perin herätti ihmisten kiinnostuksen, eli tiedossa on siis räppipäiden odottamaa suoraselkäistä sylkemistä.

– Levyn ympärille tulee visuaalinen kokonaisuus mitä ei välttämät oo ainakaan hirveen moni Suomes tehny, jos kukaan. Levy on alust loppuun puhdasveristä räppiä, eikä me kyl ainakaan pyydetä anteeks mitään.

Yleisöä lämmitellään ensin kummankin soolovedoilla, joista Bäri (Saint Act I) julkaistiin YouTubessa ilman sen suurempaa promoa muutama viikko sitten. Nyt linjoille on saatu sille jatkona Louhi Fattin Fat Man Ting (Saint Act II) – tsekkaa molemmat alta!