Loasteeze jatkaa ysärilegendojen kanssa työskentelyä – uudella singlellä on äänessä Onyx

Sticky Fingaz, Loasteeze ja Fredro Starr vuonna 2017.

Game Over on työmyyrän ensimmäinen julkaisu vuodelle 2022.

Helsinkiläisen tuottaja-DJ Loasteezen yhteistyökumppanien lista on saanut uuden lisäyksen 90-luvun nykiräpin klassikkonimiin laskettavasta duosta. Tällä viikolla artistilta tulee ulos single Game Over, jolla on mukana Onyx.

Muun muassa kaljuista päistä, kokonaan mustiin pukeutumisesta sekä ikonisesta MadFace-logosta tunnetun ryhmän muodostavat serkukset Fredro Starr ja Sticky Fingaz. Vuoden 1993 Bacdafucup-debyyttialbumillaan platinamyynteihin yltänyt kokoonpano muistetaan etenkin Slam-hitistä.

Onyx on keikkaillut lähivuosina Suomessakin muutamaan otteeseen: ensin Helsingin The Circuksessa huhtikuussa 2017 ja kaksi vuotta myöhemmin Hämeenlinnan Mellakka-festareilla. Loasteeze oli paikalla todistamassa keikkoja molemmilla kerroilla, ensimmäisellä kerralla jopa lavalta käsin.

– Oli tarkotus olla lämppäämässä, kunnes keikkapäivänä tuli viestiä että onko kiinnostusta soittaa myös keikka. Noh totta kai se soitettiin, Steezy muistelee.

Onyx Mellakka Festivaleilla kesällä 2019.

Loasteeze

Onyxin Slam Harderia ala-asteen koulumatkoillaan MP3-soittimella kuunnelleen Loasteezen ensikohtaaminen newyorkilaiskaksikon kanssa tapahtui keikkapaikalla. Onyxin levyjen aggressiivinen ja anteeksipyytelemätön energia oli havaittavissa jo ennen keikkaa takahuoneessa.

– Fredro tuli soundcheckiin, Sticky ei. Keikalle jätkät tulivat auttamattomasti myöhässä. Muistan kun mainitsin tästä ennen keikkaa bäkkärillä niin Sticky vastasi ”So? You da fuckin’ police?” Kun keikka alkoi, niin Sticky tuli lavalle ja heitti kaikki mikkiständit pois. Päässäni mietin vaan että jos nyt mokaan niin varmaan kuolen keikan jälkeen. Niillä oli kuulemma ollut Virossa edellisenä iltana joku konemusa-DJ johon ne eivät olleet yhtään tyytyväisiä, mutta keikan jälkeen Fredro sanoi että mä olin kiertueen paras DJ. True story, Loasteeze kertaa.

Vuosia myöhemmin Loasteeze päätti lähestyä Fredroa ja ehdottaa yhteistyötä. Hommat lähtivät rullaamaan nopeasti eteenpäin ja parin kuukauden päästä valmis biisi saapui sähköpostiin.

– Tuli heti kylmät väreet kun se kuulosti ihan siltä että se voisi olla Shut ’Em Down -levyltä, Loasteeze tiisaa.

Game Over julkaistaan perjantaina 28. tammikuuta. Singlen julkaisijana toimii Mörssi Records.