Live Nation Finland ostaa osuuden Blockfestistä

Tunnelmakuvaa vuoden 2018 Blockfesteiltä.
Julius Konttinen

Blockfestin ja Live Nationin yhteistyö nousee uudelle tasolle.

Suomen johtava tapahtumajärjestäjä Live Nation Finland ja Blockfest ovat torstaina allekirjoittaneet sopimuksen, jossa osuus Blockfestista siirtyy Live Nationin omistukseen. Blockfestin liiketoiminta ja työntekijät jatkavat toimintaansa Tampereen yksikössään. Festivaalin perustaja Kalle Kallonen jatkaa Blockfestin toimitusjohtajana ja osakkaana.

Vuonna 2008 perustettu ja Kallosen luotsaama Blockfest on vuosien saatossa kasvanut Tampereen Tullinaukion klubimaisesta festivaalista Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi. Heti alusta asti jokaisena vuotena ennakkoon loppuunmyyty ja tällä hetkellä Ratinassa järjestettävä festivaali on rikkonut kävijäennätyksiään vuosittain – viime vuonna tapahtuma keräsi oheistapahtumineen 75 000 yleisön. Blockfest tunnetaan muun muassa esiintyjiensä erikoistempauksista, ainutlaatuisen hyvästä tunnelmasta hyvien kulkuyhteyksien keskellä Tampereen ytimessä sekä onnistuneista kumppanuusprojekteistaan.

Kalle Kallonen ja Zachris Sundell.

Lasse Arkela

– Yhteistyön syventäminen vahvistaa Blockfestin asemaa, jolla varmistamme kuumimpien kansainvälisten artistien esiintymisen festareilla myös tulevaisuudessa. Vahvistamme tiimiimme osaamista kansainvälisellä tasolla, joka mahdollistaa festivaalin kehittämisen ja tärkeimpänä, yleisölle parhaan mahdollisen festivaalikokemuksen tuottamisen – olemme ehdottomasti innoissamme Live Nationin jengin mukaantulosta!, Blockfestin Kalle Kallonen iloitsee.

– Olemme tehneet vuosia tiivistä yhteistyötä Blockfestin kanssa ja on mahtavaa, että voimme entisestään syventää yhteistyötä Blockfestin kanssa vahvoilla artistikiinnityksillä ja kumppanuuksilla festivaalikokemuksen täydentämiseksi. Blockfest on yksi Suomen mielenkiintoisimpia ja innovatiivisimpia festivaaleja, jonka kehityksessä olemme innolla mukana, kuvailee Live Nation Finlandin pääpromoottori Zachris Sundell.

Live Nation Finlandin ja Blockfestin yhteistyö alkoi vuonna 2013 Blockfestin pääesiintyjän kiinnityksen, Wu-Tang Clanin myötä. Live Nation Finlandin artistikiinnityksiä Blockfesteilla ovat vuosien saatossa olleet esimerkiksi Snoop Dogg, Rick Ross, Mobb Deep, Migos, Lil Wayne, Nas, Post Malone, G-Eazy ja A$AP Rocky. Yrityskauppojen johdosta osuus Blockfestin liiketoiminnasta siirtyy Live Nation Finlandin omistukseen.