Kakkosalbumiaan valmisteleva Olli Antonio karistaa ystävänpäivän pois jaloistaan

Olli Antonio istuu pöytään nojaten työhuoneessa.
Olli Antonio muistetaan alun perin Negatiiviset Nuoret -kokoonpanosta.
Toni-Kristian

Lahtelaisartisti pohjustaa tulevaa albumiaan tuplasinglellä.

Toista albumiaan valmisteleva Olli Antonio on julkaissut uuden tuplasinglen, joka sopii teemoiltaan ystävänpäivän jälkeiseen perjantaihin kuin lihamuki lahtelaisen kouraan. 26-vuotiaan artistin tuoreimman julkaisun muodostavat kappaleet Fiktioo ja Hävytön, joista kummastakin on tulossa Toni-Kristianin ohjaamat musiikkivideot.

Ensimmäisen kappaleen tekijätiedoista löytyy Olli Antonion lisäksi hänen luottotuottajansa Räxä, mutta ”b-puolen” tuotannosta vastaa odottamattomampi nimi. Trap-henkisen kappaleen biitin on nimittäin loihtinut helsinkiläinen EM, joka tunnetaan muun muassa yhteistyöstään IBE:n kanssa.

– Mä olin kuullut jotain Eljan tuottamia biisejä ja laitoin sille viestiä viime keväänä. EM on tuottanut mulle pari muutakin biisiä. Tää kyseinen biitti oli ilmestynyt mun sähköpostiin yhden viimekesäisen festarikeikan aikana. Kuunneltiin sitä mun frendien kanssa ihan vitun täysillä automatkalla takaisin Lahteen, Olli Antonio kertaa yhteistyön alkua.

Uutta sooloplattaa on siis kasaamassa laajempi joukko tuottajia kuin viimevuotista De Puta Madre -esikoisalbumia. Mutta mitä muuta tulevalta levyltä on lupa odottaa?

– Pakko myöntää että mä en oikeen itekkään vielä tiedä, kyllä mulla biisejä on. Vastaava tuottaja Xmies koittaa parhaansa mukaan vähän katsoa sen perään, mutta mä en taida olla mikään helpoin yhteistyökumppani. Sori Junnu!

Usein toisen pitkäsoiton tekemistä luonnehditaan vaikeammaksi kuin debyyttilevyn. Olli Antonio allekirjoittaa väitteen omalla kohdallaan ainakin jossain määrin.

– On se siinä mielessä ollut ehkä vaikeampaa, etten ole vielä päässyt siihen samaan albuminteko-modeen kuin ekan levyn tekemisessä, mutta musta tuntuu että oon pikku hiljaa pääsemässä siihen.

Paluun tehneessä Negatiiviset Nuoret -kokoonpanossakin vaikuttavan Olli Antonion tulevalle kakkosalbumille ei toistaiseksi ole tiedossa nimeä tai julkaisuajankohtaa. Levyn julkaisijana toimii aiempien julkaisujen tapaan Hög Records.

Livenä Olli Antonio on mahdollista nähdä seuraavaksi Joensuun Bepopissa perjantaina 22. helmikuuta. Keikan Facebook-tapahtumaan pääset tästä.