Lisää rap- ja r’n’b-bängereitä radioon? Anna äänesi kuulua!

Kaupallinen yhteistyö: Bauer Media

Musiikintestaukseen osallistujien kesken laitetaan jakoon myös lahjakortteja.

Radiokanavat haluavat pysyä kuuntelijoidensa pulssilla, joten suomalaisten kuuntelijoiden kuuntelutottumuksien kartoittamiseksi on perustettu musiikkiyhteisö Minä & Musiikki. Yhteisön ideana on auttaa radiokanavien ohjelmapäälliköitä antamalla heille entistä tarkempi käsitys siitä mitä radioaalloilla halutaan kuulla.

Minä & Musiikki on antanut jo neljän vuoden ajan kuuntelijoille mahdollisuuden vaikuttaa radiossa soivaan musiikkiin sekä kanavien ohjelmasisältöön. Haussa ovat etenkin mielipiteet uudesta musiikista sekä siitä, missä vaiheessa jokin kappale alkaa olla liian puhkisoitettu.

Yhteisön jäsenille lähetetään sähköpostitse kutsuja arvioimaan valitsemansa genren musiikkia eli useimmiten yksittäisiä kappaleita, jotka voivat olla uutuuksia tai klassikkohittejä. Nyt erityisesti rap- ja r’n’b-musiikin diggareiden mielipiteille on tilausta, sillä kyseisten genrejen kuuntelijat ovat toistaiseksi aliedustettuina yhteisössä.

Mukaan pääsevät niin satunnaiset radionkuuntelijat kuin intohimoisimmatkin harrastajat, ja palautteiden antaminen onnistuu helposti vaikka omalla kännykällä. Osallistuminen ei siis vaadi läheskään yhtä paljon kuin musiikintestauksen hallitestit, joissa täytyy olla fyysisesti paikalla ja antaa palautetta laajasta määrästä musiikkia.

Uutta testattavaa tulee noin 1-2 viikon välein ja osallistua voi itselleen sopivana ajankohtana. Yhteisöön pääsee milloin tahansa omilla tunnuksilla, mutta uusista tehtävistä ilmoitetaan erikseen vielä sähköpostilla.

Jokaisella kierroksella arvotaan viisi 20 euron lahjakorttia kaikkien kyseiselle lomakkeelle vastanneiden kesken. Liittyminen Minä & Musiikki -yhteisöön onnistuu täällä.