DAVI a.k.a. DeezyDavid jumissa levydiilinsä kanssa?

Jiyar Seyyedi

Helsinkiläisartistin Instagram-postaus herättää huomiota.

Pitkään matalaa profiilia pitänyt DeezyDavid on jo jonkin aikaa tiisannut nimenvaihdosta ja uutta musiikkia Instagram-tilillään. DAVI-nimen käyttöönsä ottaneelta artistilta on kaikesta päätellen tiedossa uusi julkaisu nimeltä Exit, jolla ovat ilmeisesti mukana Cledos ja Babyface Bax.

Lähes kahden vuoden hiljaisero ei ilmeisesti ole kuitenkaan ollut ainoastaan artistista itsestään kiinni. Viimeksi kesällä 2019 omaa materiaaliaan julkaissut DAVi on nyt jakanut Instagramissa postauksen, jossa hän kertoo tilanteestaan levy-yhtiöllään PME Recordsilla.

Postauksessaan helsinkiläisartisti kirjoittaa yrittäneensä päästä pois labelilta tuloksettomasti yli vuoden ajan. Hänen mukaansa uuden materiaalin julkaiseminen ei ole onnistunut, mutta sopimuksen purkamiseen ei ole myöskään suostuttu.

Lisäksi artisti toteaa ettei hänen asioitaan hoida levy-yhtiöllä enää samat henkilöt kuin aiemmin, mikä on muuttanut tilannetta. Koko postauksen näet alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön MY NAME IS DAVI WHATS YOURS? (@fuckdaviii) jakama julkaisu

Postaus on nostattanut lyhyessä ajassa paljon keskustelua, ja osa kommentoijista on aloittanut pienimuotoisen #freedavi-liikkeen. Kommenteissa apua tilanteeseen ovat tarjoutuneet antamaan Kevin Tandu ja Paleface.

Sopimuksiin liittyvät ongelmat eivät ole musiikkimaailmassa epätavallisia. Poikkeuksellisempaa (ainakin Suomessa) on se, että hankaluudet tuodaan julkisesti esille.

Tässä tapauksessa tilanteesta saattaa tehdä normaalia mutkikkaamman myös se, että DeezyDavidin isoveli Gracias levyttää samalle levy-yhtiölle. Graciakselle ikävään välikäteen joutuminen lienee tosiasia.

Kannattaa silti muistaa, että kolikolla on aina kaksi puolta ja ettei ison kuvan hahmottaminen onnistu ilman toisen osapuolen näkemyksen kuulemista. PME Records ei ole toistaiseksi vastannut Klangin kommenttipyyntöön.

Päivitetty 22.4.2021 kello 20.00: PME Records ei kommentoi sopimusasioita julkisesti.