LEWIZKI avaa pelin 4evan luotsaamalla LEFT:illä

LEWIZKI on 4evan ensimmäinen sainaus LEFT-levymerkille.
Samuli Vienola

Uudistuneen labelin toiminta potkaistaan liikkeelle helsinkiläisartistin POV-singlellä.

Kaiku Entertainmentin uudistunut LEFT-levymerkki on laittanut ulos ensimmäisen julkaisunsa DJ Vickyn Vickypedia-podcastissakin äskettäin haastatellun 4evan komennon aikana. Tuoreesta POV-singlestä vastaa uuden aallon nimi LEWIZKI, joka kuvailee tyyliään kylmäksi ja persoonalliseksi hiphop / r’n’b -soundiksi ripauksella ambientia.

Muun muassa kitaraa ja viulua soittanut 20-vuotias helsinkiläinen on nuoresta iästään huolimatta tehnyt musiikkia pidemmän aikaa. Ensimmäisen keikkansakin LEWIZKI heitti jo tammikuussa 2018 Nosturissa, jossa esiintyivät samana iltana myös esimerkiksi Ege Zulu, ibe, Sexmane ja Turisti.

Kaikilla edellämainituilla nimillä on linkki 4evaan, johon viime aikoina etenkin Lil Durkia ja 88Glamia luukuttanut LEWIZKI tutustui talvella. Kaksikolla klikkasi, ja tuottaja sai tulokkaan vakuutettua Kaiku Entertainmentin uudesta vaihtoehtoisemmasta labelista jonka luotsina hän oli aloittamassa.

– LEFT on mulle oikee paikka koska pääsen tekemään yhteistyötä luottoihmisten kanssa ja must on siistii olla osana jotain uutta, LEWIZKI sanoo.

4evaan LEWIZKI tutustui ollessaan tekemässä projektia, johon tuottajakin osallistui.

Samuli Vienola

Musiikinteolle ja töille vastapainoa niin koripallosta, futiksesta kuin videopeleistäkin hakeva LEWIZKI kuvailee viime syksyn ja talven olleen itselleen hämmentävää sekä raskasta aikaa. Vaikka useimmat kuvailisivat täsmälleen samoilla sanoilla valtaosaa kuluneesta vuodesta, koki LEFT:in tulokas koronakriisin keskellä planeettojen olleen lopultakin oikeassa linjassa.

– Kevään puolel alko tuntuu silt et olin löytäny oikeet ihmiset mun ympärille ja alko tuntuu siltä et oon oikeesti ihan hyvässä paikassa.

Ensimmäisellä LEFT:in kautta tulleella singlellään artisti palaa kuitenkin taaksepäin ja avaa omasta näkökulmastaan sitä, mitä kaikkea hänen artistipolullaan on aiemmin tapahtunut. Tie on ollut kuoppainen ja psyyke kovilla, mutta nyt ne ajat ovat takanapäin.

Fountain Productionsin Lameboyn tuottaman kappaleen saat otettua haltuun videon muodossa alta. Musiikkivideon on ohjannut Rasmus Purola.