Lauri Haav käsittelee EP:llään parisuhdeongelmia ja omaa minäkuvaa

Lauri Haav julkaisi ensimmäisen EP:nsä viime vuonna.
Max Steffansson

EP:n lisäksi tulokkaalta julkaistiin uusi video.

PME Recordsin artisteihin lukeutuva jyväskyläläinen Lauri Haav on julkaissut kuuden raidan kokonaisuuden nimeltä Nyt ja heti. EP:ltä löytyy neljä ennenjulkaisematonta raitaa.

Suomen Drakeksikin luonnehdittu tulokas luottaa toisella EP:llään pitkälti omaan osaamiseensa. Levyllä ei kuulla muita vierailijoita jo aiemmin julkaistun Onksul todisteit -kappaleen fiittaajien Tohtori Geton ja Gettomasan lisäksi.

– Tein koko viime syksyn ja tän kevään biisejä ilman mitään sen kummosempaa kokonaisuutta miettien. Tehny vaan hyvää musiikkia ja ettiny vähä mikä vois olla sit tulevaisuudessa se mun suunta. Myös samalla nähny mikä se just nyt on. Oli siistiä huomata että niistä sai kasattua eheän EP:n, artisti kommentoi tiedotteessa.

Klangin noin kuukauden takaisessa haastattelussa Haav luonnehti singlenä julkaistua nimikkoraitaa hetkessä olevaksi mimmifiilistelyksi ja sen antavan tuntumaa laajemminkin koko projektista. Kappaleen tavoin EP liikkuukin suhteellisen tasapuolisesti rap- ja r’n’b-musiikin välimaastossa, eikä parisuhdeasiat jää ainoastaan yhteen raitaan.

– Mä käsittelen tässä EP:llä vaikeita ja vähemmän vaikeita asioita. Vähä nuoren miehen parisuhdeprobleemia eri näkökulmista ja sit myös vaan vähän sitä mikä ja kuka mä oon, everyday thangs. Omasta mielestäni mä oon saanu luotua uniikin ja ennenkuulumattoman suomiräp-EP:n.

Ruubenin ja Aaro 630:n tuottaman EP:n kanssa julkaistiin myös musiikkivideo sen aloitusraidalle Onneton. Videon ohjaajina ovat toimineet Jens Zitting ja Pyry Pelkonen.