Läpimurtoaan tekevä rap-duo Jore & Zpoppa julkaisi odotetun debyyttialbuminsa

Albumin on julkaissut itsenäinen levy-yhtiö Laundry Music Company.

Juuri Blockfesteille kiinnitetty ja Suomen keikkamyynnin kanssa sopimuksen solmineet Jore & Zpoppa kuuluvat pohjoishelsinkiläiseen NSF-kollektiiviin, jota seurattiin myös Ylen Lähiöiden Finest -minisarjassa. Kaksikko julkaisi vuonna 2020 debyyttimixtapensa Eskimo Tape, joka nosti kaksikon nopeasti uuden aallon rap-skenestä tunnettujen artistien suosioon.

Nyt läpimurtoaan kotimaisella musiikkikentällä tekevä duo julkaisi  odotetun esikoisalbuminsa Love SZN, jolla kuullaan muun muassa Jari Sillanpään legendaarinen Satulinna-sample Late Night -kappaleella sekä Top10-single sijalle julkaisunsa myötä noussut Arvaa ja platinarajaa lähestyvä Bämä.

Yhteensä viidentoista kappaleen kokonaisuudella vierailee liuta suomirapin suosittuja artisteja kuten Sexmane, TheoFuego, Sliki, william, Turisti ja SHRTY, sekä pitkään kotimaisella musiikkikentällä vaikuttanut Kube.

Kokonaisuudella  kuullaan monipuolinen kattaus Joren ja Zpoppan omaleimaista soundia – melodisesta trapista, nopeatempoisempaan ranskalaisvivahteiseen soundiin sekä syvällisempiin kappaleisiin.

Kaksikko kertoo alkaneensa työstämään juuri julkaistua projektiaan yli kaksi vuotta sitten yhdessä tuottajana toimineen Obikeysin kanssa. Tuotannon yhdellä kappaleella kuullaan myös lukuisien kotimaisten artistien kanssa yhteistyötä tehneen Victor Nordiksen kädenjälkeä.

– Me alettiin työstämään tätä albumia yhdessä Obin kanssa yli kaks vuotta sitten. Meidän yhteistyön johdosta koko meidän soundi on hioutunut matkan varrella sellaiseksi, josta voi rehellisesti sanoa, että tällaista ei ole vielä kuultu Suomessa. Me ollaan otettu paljon vaikutteita esimerkiksi Atlantasta, mutta ennen kaikkea tää on Pohjois-Stadin omaa soundia, pimeän pohjoisen musaa, jota me kutsutaan meidän “lepakkosoundiksi”. Obin lisäksi loppuvaiheessa albumin tekoon tuli myös mukaan muita tuottajia, jotka hiffasivat meidän jutun ja ne vei tätä kokonaisuutta vielä entistä monipuolisempaan suuntaan.

Albumin nimi tarkoittaa duolle nimensä mukaisesti rakkauden aikaa.

– Me ollaan otettu tähän meidän jutun ja soundin hiomiseen paljon aikaa, jotta me pystytään tuomaan meidän omaa ja lähiöden elämää esiin musiikissa tyylikkäällä tavalla. Love SZN tarkottaa meille rakkauden aikaa – se on se kaikki mitä tällä hetkellä tapahtuu. Me aistittiin tää jo siinä vaiheessa, kun levyä tehtiin. Nyt on se meidän hetki ottaa se rakkaus vastaan, kertovat.

Albumin julkaisijana toimii vuoden 2022 alussa perustettu uusi, itsenäinen levy-yhtiö Laundry Music Company. Nappaa kokonaisuus kuunteluun alta.