Lämpöä kylmiin keleihin – AHTI sai talvitakistaan inspiraation uuteen kappaleeseensa

anni.jpeg

Porvoosta kotoisin olevan laulajan intohimona on ollut musiikki lapsuudesta lähtien.

AHTI on hieman yli kaksikymmentävuotias laulaja, joka on noussut esille alun perin YouTubesta Maanantai sessarit -nimisten videoiden kautta, jotka ovat keränneet jo miljoonia katselukertoja. Monsp Recordsin kanssa tehdyn levytyssopimuksen myötä artisti julkaisi vuonna 2020 kolme singleä nimeltään Greta, Pelastat mut taas ja Kehumatta paras.

Tämän jälkeen artisti on julkaissut herkän singlen Emppu, sekä uuden version noin 20 vuoden takaisesta Egotripin hittikappaleesta Matkustaja.

Ensikosketus musiikkiin artistilla on tullut viulun kanssa työskentelystä

– Mulle annettiin neljävuotiaana viulu käteen ja sitä soittelin lukioon asti. Oon musikaalisesta perheestä ja äidin puoli suvusta soittaa viuluu ja haitarii sekä muita vastaavii soittimia tosi paljon.

Räppiä kohtaan artistin silmät syttyivät suunnilleen 15-vuotiaana.

– Broidi teki ekoi demoi ja meil oli semmonen tiivis kaveriporukka jonka kans räppäiltiin useita tunteja päivässä ja sit kans illanistujaisissa. Oon kasvanu Porvoossa ja siellä yhdellä tutulla oli kotistudio, jossa kävin äänittelee ekan biisin minkä nimi on Uppoova Laiva.

AHTI muistelee alkutaipalettaan pohtivasti.

– Siihen aikaan ei ollut vielä selkeetä kuvaa siitä et kuka mä oon artistina ja tuntuu, et oon viimeisten vuosien aikana kehittynyt tosi paljon lisää sellaseen ammattimaiseen suuntaan mikä on ollut tavoitekkin, hän kertoo.

Tämän jälkeen taiteilija on saanut tunnustusta kappaleesta Matkustaja, jossa on mukana Aksel Kankaanranta.

– Tää on mun suosikkihetkii uralta tähän mennessä! Kun tää biisi meni kultaa sain todella paljon lisää inspiraatiota ja puhtii tekemiseen, joka tuli todella tarpeeseen tossa syksyn kaamoksen keskellä. Myös sellanen tietynlainen itsevarmuus on noussu todella paljon, mikä on tietysti kans positiivinen juttu.

Todellisia tarinoita ja tunteita

Omaa musiikkiaan artisti kuvailee rehelliseksi.

– Tuntuu, et saan tosi helposti sidottuu mun musaan jonkun fiiliksen. Mun kappaleet on tarinoita mun omasta elämästä, joten koen, että se aitous luo oman uniikin näkökulmansa myös eri tarinoihin.

Uusi single Goose sai inspiraationsa myös artistin omasta elämästä.

– Oli sairaan kylmä sää, mulla oli päällä talvitakki ja totesin, että lämmittääpä tää ihanasti. Sit siit tuli tavallaa metafora lämmölle ja anto inspiraatioo etenkin kertosäkeeseen, hän toteaa rempseästi.

Haaveissa laulajalla on päästä esiintymään etenkin Blockfesteille.

– Blockeil on upee tunnelma ja oon käyny siel junnusta asti aina, kun ne on järkätty. Oon itse asias kerran ollu kans lavalla, kun Hussa esiinty ja sain vetää muutaman kappaleen siinä. Siit vaan vahvistu tunne, että tää on niin mun juttu ja ootan innolla, et milloin pääsen seuraavan kerran!

Kovaa vauhtia eteenpäin

Syksyn aikana AHTI on päässyt työstämään omaa musiikkiaan aktiivisella tahdilla.

– On niin hyvä fiilis kaikist mun tulevista biiseistä! En osaa viel sanoo tarkkaa ajankohtaa, et mis välis alan julkasee niitä mut sen voin kertoo, että tahti tulee olee nopeempi kuin tähän mennessä!

Itsevarmuutta hehkuva artisti odottaa myös tulevia keikkoja innolla.

– Kaks keikkaa ollaan nyt lyöty lukkoon ja toivotaan että päästään täyttämään koko keikkakalenteri täyteen.

Mikäli laulaja ei työskentelisi artistina, löytyisivät muut urapolut lasten ja nuorten kanssa työskentelyn parista.

– Pelaan yhä jääkiekkoo divaritasolla ja voisin olla esimerkiks valmentajan duuneissa. Muutenkin opettajan työt olis ihan kiinnostava vaihtoehto, koska junnujenkaa ois kiva tehä töitä. Nyt tietysti haluun keskittyy tähän musan tekoon täysillä, koska tää on mun urahaave ja voin luvata, et täältä mä tuun ja kovaa.

Uusimman sinkun on tuottanut Tommi Kaukua ja SMU. Kappaleessaan AHTI kuvailee, miten töitä tekemällä unelmia voi saavuttaa.

Kuuntele artistin tuorein sinkku alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.