Lahti United -kollektiivi julkaisi uuden kappaleen musavideon kera

Henri Kiviniemi

Massiivisesta kollektiivista pääsevät tällä kertaa ääneen seitsemän räppäriä.

Runsaslukuinen Lahti United -kollektiivi julkaisi viime viikolla singlen nimeltä Alkemisti. Ääneen pääsevät tällä kertaa Aste, Brädi, Ideaali, Jay Who?, Kike, Nikke Ankara ja Martin. Biisin on tuottanut lahtelainen Samu Blomster.

Mikäli Brädi kuvailisi juuri julkaistua biisiä muutamalla sanalla ne olisivat periksiantamattomuutta ja tiimityötä kuvailevia.

– Kuvailisin kappaletta sanoilla väkevyys, yhteispeli, mitättömistä lähtökohdista huolimatta onnistuminen ja tietenkin kotiseuturakkaus, hän toteaa.

Kipinä singlelle syntyi Ideaalin johdattamana.

– Tästä biisistä saa kiittää ennen kaikkea Ideaalia, joka teki hirvittävän työn tätä organisoidessaan. Ideaali oli JayWhon ja muistaakseni Asten kanssa ollut sessaroimassa tuottaja Samu Blomsterin kanssa ja syntyi tämä biitti, jonka pojat sitten pitchasivat koko jengille. Oltiin pitkään puhuttu, että pitäisi pitkästä aikaa aktivoitua, mutta tämä nyt on näin ison ryhmän kanssa ’vähän tällästä’, kun kaikilla on paljon touhua tahoillaan.

Useamman artistin dynamiikkaa porukkana Brädi kuvailee maanläheiseksi. Kun studiolla ollaan, jäävät mahdolliset egot ja murheet eteiseen.

– Tämä taitaa olla meille kaikille vähän sellainen henkireikä-projekti, ja ennen kaikkea kaikille hauskaa ja paineetonta. Tekeminen on kivaa, tasavertaista ja egotonta. Yhdessä tehdään päätökset, ja sellaisia idiksiä ei edistellä, jotka eivät kaikkien mielestä ole hyviä. Olemme pyrkineet tekemään Lahti United -biisejä sessiohenkisesti. Alkemisti kuitenkin syntyi niin, että tätä projektia vetänyt Ideaali löi deadlinen pöytään, ja jokaisen piti käydä ennen sitä nauhoittamassa oma osuutensa, mikäli haluaa mukaan. Tällä kertaa mentiin tällä nipulla.

Artisti haluaa myös painottaa, että yhtyeen jokaisella biisillä voi olla hieman erilainen kokoonpano.

– Tässä onkin hyvä korjata sellainen erheellinen luulo, että jokaisella United -biisillä pitäisi räpätä joka jäsenen. Ei suinkaan. Line-up voi, ja tuleekin biisikohtaisesti elämään varmasti jatkossa. Helposti ymmärrettävä verrokki ison veden takaa: Eihän jokaisella Wu-Tang -biisilläkään vedä aina koko klaani, hän pohtii.

Biisille luotiin myös musiikkivideo, jonka on ohjannut Henri ”Pommihenkka” Kiviniemi.

– Videosta tuli vielä hienompi, kuin olin kuvitellut. Olemme tehneet Pommihenkan ja kumppaneiden kanssa videoita ennenkin, mutta emme pitkään aikaan. Tiesin odottaa hyvää, mutta voin myöntää, että hienompi tuli, kuin odotin. Eritoten tykkäsin värimäärittelystä ja huimasta määrästä pieniä detaileja, joita vain löytyy lisää ja lisää, kun katselukertoja kertyy. Crew teki hienoa ja suunniteltua työtä, kuvaukset oli tehty meille artisteille tosi helpoksi. Aikataulut pitivät, eikä aikaa mennyt turhaan arpomiseen setissä.

Alkemistilla yhtye haluaa välittää kuuntelijoille vahvaa fiilistä omaan tekemiseen samalla muistuttaen, että ahkeralla työnteolla pääsee pitkälle.

– Toivon toki, että tästä saisi kuuntelija, kuin kuuntelija jotain irti, mutta eiköhän tämän ydinidea ole se, että itseensä ja omaan ryhmäänsä uskomalla ja tinkimättömällä työnteolla pääsee pitkälle, vaikka lähtökohdat olisivat kuinka vähäpätöiset. Tämä on vähän sellainen altavastaajien anthem. Vahvaa fiilistä ja pontta omaan tekemiseen, sitä jos tällä saisi välitettyä väelle, niin hyvä.

Täydellinen kuunteluhetki Brädin mielikuvissa olisi se hetki, kun kaipaat pientä tönäisyä ja kannustusta eteenpäin.

– Ehkä juuri se tilanne, kun ihminen on valmistautumassa tarttumaan omaan toimeensa, mikä ikinä se onkin, ja saattaa vähän olla motivaatio alamaissa ja tuntuu, että tästä ei nyt ehkä tänään tule mitään. Siinä spotissa kun tää pärähtäis, niin olis jees!

Katso ja kuuntele Lahti Unitedin single alta.