Lahtelainen FTI-kollektiivi perusti oman levy-yhtiön – ensimmäisestä julkaisusta vastaa Hussa

Tuoreen levymerkin yhteistyökumppanina toimii Universal Music.

Lahtelaisen FTI-kollektiivin tekeminen nousee heti vuoden 2021 alkumetreillä uudelle tasolle, sillä siitä on nyt tehty virallinen levy-yhtiö. For The Individuals -sanojen lyhenteestä nimensä saanut tuore FTI Records tekee tiivistä yhteistyötä Universal Musicin kanssa.

Labelia luotsaa lyhyesti ja ytimekkäästi pelkkänä Hussanakin tunnettu Aleksi Hussa, joka on aiemmin julkaissut musiikkia Tasoi Recordsin ja Universal Musicin yhteissainauksena. Muita perustajajäseniä ovat Daniel Okas (tuottaja, A&R), James Sight (artisti, markkinointi) sekä Jesse Sarkkinen (sisällöntuottaja, luovat sisällöt).

Lähes kaikki FTI Recordsin julkaisut on tehty ja tuotettu Lahdessa heidän oman tuotantotiiminsä voimin. Kollektiivin omien jäsenten lisäksi heidän studiollaan on työstetty muun muassa Louhi Fattin tulevaa debyyttialbumia.

– Mul on hyvä fiilis vuodesta 2021 ja musta tuntuu, että tänä vuonna FTI:n koko kaarti pääsee näyttämään parastaan. Ollaan työstetty musaa meidän artistien kanssa jo muutama vuosi. On tosi siistiä päästä tekemään yhteistyötä Universal Musicin kanssa ja tiputtamaan träkkejä, Hussa kertoo tiedotteessa.

FTI Recordsin perustajat ovat takana seisovat Daniel Okas ja James Sight sekä etualalla olevat Hussa ja Jesse Sarkkinen.

FTI Recordsin sisällöntuotannosta ja luovasta suunnittelusta vastaava Jesse Sarkkinen on myös innoissaan yhteistyöstä. Ensimmäiset sainauksetkin on jo tehty, ja heihin kuuluvat Hussan lisäksi Andre, Tommi Kaukua, Alina Burnet ja Jonas.

– Olen innoissani, että pääsemme vihdoin painamaan hommia näiden kavereiden kanssa. Olen tuntenut Hussan jo yli kolme vuotta ja heti tapaamisestamme lähtien olemme suunnitelleet oman labelin perustamista ja nuorten artistien tuomista Suomen musageimiin. Tähän palettiin istui Jamesin näkemys artistien brändäämisestä ja musiikkityyleistä sekä Danielin uskomaton musiikillinen korva. Hommat porukkamme kesken toimivat kuin rasvattu. Tavoitteenamme on antaa artisteille musiikillinen ja luova vapaus omasta taiteestaan. Meidän tehtävänämme on tarjota heille siihen tarvittavat työkalut, Sarkkinen kommentoi.

FTI Recordsin ohella Universal tekee yhteistyötä useiden muidenkin hiphop-taustaisten levy-yhtiöiden kanssa. Sellaisiin lukeutuvat esimerkiksi Kuben Killah Records ja Mäkin Katutaso Äänite.

FTI:n ensimmäisenä julkaisuna tulee ulos Hussan miniEP #0000E7, joka ilmestyy perjantaina 15. tammikuuta. Tsekkaa uuden labelin julkistusvideo alta!