”Kylmän kesän” kuumin haaste? Louhi Fatt tarttui Hussan #takichallengeen

Jonathan Nieminen

Tulokas kannustaa yhteisöllisyyteen ja tervehenkiseen kilpailuun.

Muutaman vuoden takaisilla remixvideoillaan ihmisten tietoisuuteen noussut Hussa julkaisi viime perjantaina pitkään työn alla olleen Tuntematon-debyyttialbuminsa. Lahtelaisartisti ilmoitti albumin julkaisusta jakamallaan Taki (Freestyle) -kappaleella, jonka ympärille lanseerattiin samalla oma somehaasteensa.

Hashtagilla #takichallenge leviävässä haasteessa luvattu paikka Hussan seuraavalle levylle sekä 500 euron palkintopotti on jo nostattanut pienimuotoista kiinnostusta. Nyt oman vastineensa on julkaissut Louhi Fatt, joka valmistelee omaa debyyttialbumiaan Lahdessa kuten uutisoimme aiemmin.

Katutaso Äänitteelle ja Universal Musicille sainattu Louhi Fatt ei kuitenkaan ottanut osaa haasteeseen voittorahat ja fiitti tähtäimessään. Hän pitäisi edes ehdolla olemista absurdina, sillä Hussa on hänen tuottajansa ja ystävänsä.

– Koin silti et oli hyvä paikka ampua ulos vähän spesiaalimpi veto, Louhi Fatt avaa.

Keväällä Suomessa tartuttiin Tuomas Kauhasen aloitteesta innokkaasti jenkkiräppäri Fabolouksen Cold Summer -haasteeseen – jopa siinä määrin, että DJ Tastekin päätti laajentaa tonttiaan. Louhi Fatt toivoisi innokkuudelle jatkoa myös kotimaisen haasteen kohdalla.

– Haaste sinänsä on mielestäni suunnattu tuntemattomille äänille ja piilossa oleville talenteille, mut heidän lisäks toivoisin et jo ennalta tutut artistit tarttuis haasteeseen et saatais lisää movementtia, yhteisöllisyyttä ja tervehenkistä kilpailua kentän sisälle, artisti perustelee osallistumistaan.

Huhtikuussa edellisen Titanic-singlensä julkaisseen Louhi Fattin debyytille ei ole toistaiseksi tiedossa julkaisuajankohtaa. Tulokkaalta on kuitenkin lupa odottaa uutta materiaalia loppukesästä tai alkusyksystä.

– Seuraavaks mä kelasin et voitas palata juurille.