Killah Recordsin uusi lahtelaisvahvistus suunnittelee uutta albumia ja muille tuottamista

Aku poseeraa betoniseinää vasten.
Killah Records on laajentanut isosti rosteriaan viimeisen vuoden aikana.
Joonas Kukkonen

Akun tuore single on hänen kolmannen albuminsa käännekohta.

Killah Records on kuluneen vuoden aikana laajentanut isosti rosteriaan. Yksi alkuvuoden sainauksista eli lahtelainen Olli Antonio oli kuitenkin labelilla ainoastaan hetken, sillä hänelle aukeni mahdollisuus perustaa oma levy-yhtiönsä.

KubenMäkin ja Mari Johannan johtama indielafka ei siitä huolimatta siirtänyt katsetta kokonaan pois Lahdesta. Lafkalle löytyi nopeasti samasta kaupungista toinen artisti nimeltä Aku, joka julkaisi ensimmäisen singlensä labelilla syyskuussa.

Nyt Unohdetaan Hollywood on saanut seuraajakseen kesäisen rentoa fiilistä huokuvan kappaleen HIGH, jossa kuullaan pientä rock-vivahdetta. Aku kertookin kirjoittaneensa kappaletta keikkareissujen yhteydessä.

– Biisi edustaa kaikkea sitä, mitä rap-kulttuuri edustaa mulle. Se on oman jutun tekemistä, koko tiimin ylöspäin nostamista, onnistumisen tunnetta ja ennen kaikkea vapautta, Aku sanoo.

Ihan aloittelijasta ei Akun kohdalla voida enää puhua, sillä hänen ensimmäinen oma biisinsä tuli ulos kymmenen vuotta sitten. Silti artistissa heräsi vasta muutamia vuosia sitten tunne, että musiikki voisi olla muutakin kuin pelkkä harrastus.

Akun tähänastiseen diskografiaan kuuluu kaksi albumia, joista kummallakin on mukana nimekkäitä vierailijoita. Vuoden 2019 Matkalla sinne -albumilla vierailivat esimerkiksi Brädi ja Nikke Ankara, kun taas alkuvuodesta ilmestyneellä Erilaisii aikuisii -pitkäsoitolla fiittasi Kube.

Kaksikon yhteistyönä syntyneestä Nyrkit niille -kappaleesta muodostui levyn isoin biisi. Samalla se avasi uusia ovia, sillä sen seurauksena Kube päätti tarjota Akulle diiliä Killah Recordsilta.

– On ollu hienoa päästä julkaisemaan musiikkia levy-yhtiön kautta, jossa jokainen tekee täysin rakkaudesta lajiin tätä hommaa. Siistiä tehdä sitä mistä eniten tykkää, siks mun fiilis on high!

Saman tiimin kanssa on tiedossa keikkailua lähiaikoina, sillä Aku on mukana äskettäin käynnistyneellä Killah Live -kiertueella. Tämän vuoden puolella Aku on mahdollista nähdä kiertueen merkeissä keikalla ainakin Vantaalla Shamrockissa Halloweenin alla.

Keikkailun ohella Akun tämänhetkisiin suunnitelmiin kuuluu kolmas albumi, jolla HIGH tulee olemaan tärkeässä roolissa. Kappale tulee sen tekijän mukaan toimimaan ikään kuin käännekohtana hyvän ja pahan välillä.

Lisäksi artistin tavoitteena on olla mukana muidenkin projekteilla. Aku on tuottanut itsensä ohella muutamia muita artisteja, joihin lukeutuu muun muassa Rähinä-artisti Leo Luthando.

– Ollaan tekemässä Leon kanssa vielä lisää töitä yhdessä. Olis muutenkin upeeta saada myös tuottajana enemmän jalkaa oven väliin ja laajentaa omaa osaamistaan. Ens vuonna on tulossa muutamia prokkiksia, joita ootan jo innolla, Aku kertoo.

Ennen tulevaa voidaan silti katsoa hetki taaksepäin, sillä HIGH-musiikkivideoon on kasattu pätkiä taakse jääneen kesän keikoista ja fiiliksistä. Kuvaajana on toiminut Joonas Kukkonen.

https://youtu.be/IUCZtssqmHk