Kertakäyttökulttuurin ihannointia – Brädin uusin kappale kehottaa miettimään elämän tärkeitä asioita

Ville Juurikkala

Sony Musicin rosteriin kuuluva artisti julkaisi uuden singlen unelmista.

Pitkään räppiä tehnyt sekä ahkerasti toimittajana toimiva, Bassolle tehtävää Blueprint-radio-ohjelmaa vetävä sekä Klangin Taakka-podcastia Tuomas Kauhasen kanssa juontava Brädi julkaisi singlen nimeltään Unelmii.

Kappale käsittelee nykyajan pinnallista kertakäyttökulttuuria ja singlessä lauletaan siitä, kuinka merkityksettömät asiat saadaan tuntumaan välttämättömiltä ja tavoittelemisen arvoisilta, kun ne vaan kääräistään kauniiseen paperiin.

– Unelmii on biisi, joka kehottaa miettimään, mikä elämässä on oikeasti tärkeää ja merkityksellistä. Se saa myös oikeasti kysymään, ovatko unelmasi oikeasti sinun, vai jonkun muun?

Kappaleella on myös toinen sivujuonne.

– Kappaleessa käsitellään myös unelmia kohti ponnistelua, sinnikkäästi yrittämistä sekä erehdyksien kautta toimimista. Kun muistat, mikä on oikeasti tärkeää, ja uskallat epäonnistumista pelkäämättä uurastaa unelmiesi eteen, niin lopussa kiitos seisoo, Brädi kuvailee.

Mukana uudella singlellä on Universal Musicin artisti Janna.

– Olen aina ihaillut Jannan upeaa ääntä ja hänen taitoaan luoda sillä suomalaisten sydämiin meneviä tunnelmia. Oon tosi iloinen, että sain hänet messiin biisille, artisti jatkaa.

Soolomusiikkituotantonsa lisäksi Brädi tunnetaan lahtelaisen 5th Element -hiphop-yhteisön yhtenä perustajajäsenenä ja rap-yhtye Herrasmiesliigan MC:nä.  Nappaa uusi, syvällisiä ajatuksia sisältävä biisi kuunteluun alta: