Karri Koira teki paluun monen vuoden jälkeen: ”Tää on mun versio Ibiza-musasta”

Saara Taussi

Artistia nähdään kesällä lukuisilla keikkalavoilla.

Viime perjantaina katkesi pitkä tauko, kun Karri Koira julkaisi uutta musiikkia sitten vuoden 2017. Artistia on kuultu lukuisilla kotimaisilla hittibiiseillä, muun muassa JVG:n ja Gasellien kanssa, mutta ajattomia klassikoita löytyy omastakin katalogista.

Uusi kappale jatkaa tuttua linjaa tarjotessaan tarttuvan kertosäkeen ikoniseksi muodostuneella lauluäänellä. Tuotannoltaan kappale on jokseenkin moderni, eri klubisoundeja yhdistelevä, mikä tuntuu sopivan artistille kuin nenä päähän. Suoraan sydämeen -niminen kappale tekee sen, mitä artisti parhaiten osaa; se johdattaa kuulijan kesäiseen iltaan kutsuen jokaikisen tanssimaan.

– Tämä biisi on mun versio Ibiza-musasta. En oo siellä koskaan käynyt enkä tunne skeneä kovin hyvin mutta ajattelen että tää biisi vois soida siellä jossain rantaklubilla ja hengattais siellä Elton Johnin, Pharrellin ja Nile Rodgersin kanssa, ehkä sippailtais vintage cocktaileja ja nautittais baleaarisesta tunnelmasta, artisti kertoo.

Debyyttinsä Karri Koira teki 2012 singlellä H-Kaupunki ja samana vuonna julkaistiin suureen suosioon noussut albumi K.O.I.R.A., jolta löytyy klassikoita, kuten Lähe mun kaa ja Ne kutsuu mua koiraks. Vaikka oman musiikin julkaisemisessa oli mittava tauko, kuultiin artistia viimeksi Gasellien 2021 julkaistulla Zen-albumilla. Monelle Karri Koiran ääni onkin tuttu myös Gasellien kappaleelta Muistanks mä väärin?, joka on väitettävästi yksi yhtyeen läpimurtoon johtaneista julkaisuista.

Mittavan uran tehnyt ja arvostetun aseman saavuttanut artisti starttaa uuden biisin myötä kiertueen ja kesän aikana hänet voi nähdä muun muassa Ruisrockissa ja Flow Festivalissa. Kesän keikkoja ja uutta musiikkia odotellessa voit kuunnella alta artistin itsensä, Biniyamin ja Veikka Erkolan tuottaman tuoreen singlen.