Karim B haluaa antaa uudella mixtapellaan tilaa moninaisuudelle: ”Haluan musiikillani avata rakoa uusille soundeille ja kulttuureille”

Karim B poseeraa parvekkeella marokkolainen kaupunkimaisema takanaan.
Karim B:n mixtapen visuaalit on kuvattu Marokossa.

Artistin seitsemän kappaleen kokonaisuus kulkee nimellä Disco Maghreb. 

Monen tietoisuuteen viime vuoden loppupuolella julkaistulla Aji Aji -hittisinglellään noussut Karim B yhdistelee musiikissaan jenkkivivahteista R&B-musiikkia afropopin soundeihin. Artistin aikaisempiin tunnettuihin kappaleisiin kuuluvat myös muun muassa Bootycall sekä Panamera, jossa on mukana Joe L.

Useampien single julkaisujen jälkeen artisti julkaisi nyt kokonaisen mixtapen. Yhteensä seitsemän kappaleen kokonaisuudella kuullaan artistille tunnusomaista soundia, jonka visuaalit ollaan kuvattu Marokossa.

Disco Maghreb -nimellä kulkeva mixtapen kerrotaan kuvastavan Saharan aluetta, josta levy on vahvasti kokonaisuutena inspiroitunut. Projektin nimessä kulkeva Maghreb tarkoittaa itsessään Marokkoa ja alueena viittaa Pohjois-Afrikan alueeseen, mihin kuuluvat muun muassa Marokko, Algeria ja Tunisia.

– Visuaalit oli mun mielestä tärkeä toteuttaa Marokossa, sillä uskon että Suomen arktinen ilmasto ei anna sellasta samanlaista fiilispohjaa biisien tarinoille kuin itse kotimaa, missä päästiin luomaan huikea video taitavien ja luovien ihmisten kanssa. Marokko on mun mielestä tosi kaunis maa ja haluan tuoda omaa kulttuuria lähemmäs myös mun musiikkiin.

Karim kuvailee mixtapen olevan havainnollistava kokonaisuus itsestään artistina.

– Tää oli ensimmäinen pala isommasta kokonaisuudesta mikä on vielä tulossa. Täl projektilla halusin päästä tavallaan kertoo ja näyttää että, kuka Karim B oikeesti on. Koen että jokasella artistilla on se oma matka että löytää sinne perille, ja useesti tää matka on ikuinen mut koen et Disco Maghreb on statement siitä, että kuka mä oon artistina  ja miltä musa tulee kuulostaa tulevaisuudessa, hän kuvailee.

Kokonaisuudella artisti on eniten ylpeä oman suuntansa löytämisestä musiikin luomisessa. Tämä näkyy artistin mukaan myös itsevarmuutena omassa tekemisessään. Tanssittavalla ja mieltä kohottavalla projektilla kuullaan erilaisia rytmejä, kuten Lähi-idän soundeja sekä vahvaa afropoppia. Disco Maghreb on myös tunne, joka herää mixtapella soundillisesti eloon.

– Mun isoimpia ylpeyden aiheita on se,  että samalla kun oon löytäny sen oman jutun, niin oon myös saanu rohkeutta tuoda sitä enemmän esiin ja pinnalle. Koen että se, mitä teen on aika uutta ja erilaista ja mitä ei ehkä hirveesti oo isommas mittakaavassa vielä Suomessa. Ei niin kuullut rytmit ja erilaiset laulumelodiat sekä useamman kielen yhdistely tuntuu mun mielestä vielä vähän ”pelottavalta”, mut samalla mä  luotan tähän täysin ja uskon, et ihmiset hiffaa ja tän tyylisen musiikin kulttuuri kasvaa tääl enemmän kokoajan ja sitä myös fiilistelen paljon!

Mixtapen fokusbiisillä Bye Bye on mukana tämän hetken kuunnelluimpiin artisteihin kuuluva Shrty.

Karim kuvailee toivovansa mixtapen avartavan musiikillisesti kotimaisen musiikkikentän soundimaailmaa entistä laajemmaksi.

– Haluan musiikillani avata rakoa uusille soundeille ja kulttuureille, sekä samalla antaa tilaa yhteisöille, jotka eivät sitä valitettavasti Suomen musiikkikentässä vielä kovin paljoa saa, vaikka aukko onkin melkoisen suuri. Toivon että Disco Maghreb mixtape antaa monelle kuulijalle mahdollisuuden päästä kotiin, hän kertoo.

Alta voit katsoa Bye Bye -biisille tehdyn musiikkivideon ja nappaa mixtapen kuunteluun.