Kansainvälistä soundia omaava Karim B haluaa olla Suomen R&B-musiikin suunnannäyttäjä

Helsinkiläinen artisti haluaa kannustaa oman uransa lisäksi muita nuoria tekijöitä.

Karim B on suomen kielellä kansainvälistä amerikkalaisvivahteista R&B-musiikkia tekevä artistitulokas. Laajan ääniskaalan omaava artisti julkaisi toisen singlensä Bootycall viime viikolla.

Artisti kuvailee tyylinsä olevan vintagea yhdistettynä moderniin muottiin. Artisti inspiroituu muun muassa Chris Brownin, B Youngin, Justin Bieberin sekä Giveonin musiikista. Karim B:n ensimmäinen Sony Musicin kautta julkaistu single Bad To The Bone julkaistiin marraskuussa 2021.

– Bootycall synty studiolla, kun sain biitit. Koen, että täs on toimiva teema. Vaikka laulussa aiheena onkin bootycall, niin pintaa syvemmälle mennessä onkin kyseessä kahden ihmisen syvempi yhteys, artisti kertoo.

Alun perin Karimin into musiikkia kohtaan lähti kotoa.

– Mun perheessä kaikki on aika musikaalisia, mun äiti on esimerkiksi laulanu kuorossa. Kun olin suunnilleen kuusivuotias niin mä pyysin synttärilahjaks kitaraa. Sit oon saanu kannustusta musan tekemiseen muutenkin ala-asteella, kun leikittiin idolsii pihalla ja jengi kehu mua. Tän kautta tuli semmonen olo jo nuorena, että okei, ehkä tässä vois olla jotain ihan oikeesti, hän kertoo.

Lapsuuden kitaran soittamisen lisäksi laulaja vietti paljon aikaa teininä nuorisotalolla.

– Musiikkii oon tehnyt myös teininä nuokulla, koska siellä on studio. Olin sillon suunnilleen 13-vuotias, kun tein muutamii covereita. Sit niitä biisei soitettiin siel niiden tiloissa ja sain kehuja sekä tietysti lisää intoo tekemiseen tosi paljon.

Sony Musicin artistiksi Karim päätyi muutaman itsenäisesti tehdyn singlen myötä.

– Alun perin olin ajatellu tehdä musaa englanniks, koska agenda oli päästä enemmän kansainvälisille vesille samantien. Opiskelin kauppaopistos peruskoulun jälkeen, jossa tutustuin mun ystävään Tinoon. Me alettiin tekee biisei sit yhdessä, mutta sit jossain kulmassa aloin pohtimaan, että suomen kielellä laulaminen voiskin olla hyvä vaihtoehto ainakin nyt. Siinä samalla sit päätettiin lähtee Tinon kaa tekee omii juttuja. Tän jälkeen julkasin mun pari ekaa biisii indienä suomeksi. Hetken päästä julkasuista levy-yhtiöt kiinnostu mun soundist, josta oon aivan tosi onnellinen ja kiitollinen. Kävin muutamissa eri tapaamisissa, mutta Sony tuntu kaikista eniten kodilta, hän kertoo iloisesti.

Inspiraatiota ja tulevaisuuden suunnitelmia

– Mulla ei oo ketään tiettyy henkilöä, joka erityisesti antais mulle inspiraatiota. Yleensä mun ideat herää studiol biiteistä,  joita mun tuottaja duunaa. Sit siin saattaa olla itel mieles joku aihepiiri, mut biitin myötä alan viemään sitä mun haluumaan suuntaan. Sit toinen hyvä esimerkki mun inspiroitumisesta biittien lisäks on vähän aikaa sit tehty mökkireissu, jolle lähettiin pienellä porukalla. Tehään kaikki musan paris duunii ja meil oli kunnon creative space siellä,  saatiin oikeesti paljon tehtyy ja koko se miljöö oli todella inspirointia antava ja ideointia luova.

Mikäli artisti voisi tehdä musiikkia kenen kanssa tahansa, kuuluisi joukkoon muutamia hänelle entuudestaan tuttuja tekijöitä.

– Ehdottomasti mun tuottaja Eetu Rantakokko kuuluis tähän, joka tekee ite kans musaa. Tutustuttiin Eetuun Tinon kaa joskus ja sit se alko mutkien kautta mun tuottajaksi. Eetu hiffaa mun tyylii ja oikeesti isot peukut sille siitä! Kaikki tuottajat, kenen kanssa oon päässyt tekee duunia tähän mennessä on ollut nii huipputyyppejä,  että osaa ees kylmiltään heittää ketään muuta tähän! Jos tekisin biisin jonkun artistin kanssa, niin se olis joku kenenkaa menee soundit hyvin yhteen. Mulle ei oo nii välii sillä, että olisko artisti jo nimee kerännyt vai ihan uusi tulokas. Tärkeint itelle on se, että tulee aidosti biisi, minkä takana voin seistä ylpeenä.

Taiteilijan haaveissa on jonakin päivänä esiintyä kotimaisten festareiden lisäksi ulkomailla.

– Suomessa olis tietysti kova esiintyy Ruisrockissa, Flow Festivalilla ja Blockfesteillä. Jos kuitenki heittäisin minkä tahansa paikan, missä ois upeeta esiintyä niin se olisi Wembley Stadion. Esiintymishaaveiden lisäks mun tavotteena olis nousta Suomessa sellaseks artistiks, että voisin elättää itteni sillä. Artistiuden lisäks käyn täl hetkel palkkatöissä ja vuokraan kolmen kaverinkaa studiotilaa suht edulliseen hintaan. Halutaan mahdollistaa etenkin nuorille musantekijöille paikka, mis tehä musiikkia ja mahdollisesti tarjota apua muissa aihepiirin asioissa.

Muistoja ja fun fact

Karimin suosikkimuisto on pikkujouluista, joissa hän pääsi esiintymään pienelle yleisölle.

–Pääsin vetää keikan Sara Siepin pikkujouluissa. Se oli jotenki super siistii,  koska en oo ikin vetäny tollasessa intiimis tilaisuudessa keikkaa. Täst jäi kyl sairas nälkä tehdä lisää ja ootan innolla kaikkii tulevii julkasuja ja mahdollisii keikkoja!

Loppuun laulaja kertoo itsestään yllättävän faktan.

– Tykkään tosi paljon kaikista historiaan liittyvistä jutuista sekä astronomiasta. Jotenki esimerkiks kaikki historiadokkarit on lähel sydäntä. Sit just vaikka horoskoopeista tiiän jonkin verran, oon ite skorpioni, hän paljastaa naurahtaen.

Kuuntele kansainvälistä soundia huokuva biisi tästä.