Jyväskylän nuori kotka Will-Jam ei suostu genrehäkkiin

Verneri Linna

Tulokkaan uusin julkaisu on afrobeat-bängeri.

Pihlderberg päätti äskettäin muutaman kuukauden mittaisen julkaisutaukonsa, ja nyt ulkona on viimeviikkoisen kesäanthemin jatkoksi Will-Jamin uutta materiaalia. Jyväskyläläisen tulevan levyn toinen single on nimeltään Leijuu.

Kappaletta voisi kuvailla paljon pieniä koukkuja sisältäväksi afrobeat-bängeriksi loppukesän fiilistelyihin. Will-Jam oli huomannut ettei sen edustamaa soundia ei ole Suomessa juurikaan tehty, joten hän suuntasi Aaro630:n kellaristudiolle.

– Aaro teki biitin ja mä soittelin skidisti kitaraa siihen. Ei siinä kauaa nokka tuhissut, Will-Jam kertoo.

Tulokas sanoo olevansa kiinnostunut artisteista jotka osaavat tehdä monipuolisesti musiikkia. Vaikka TKR-jäsenen tuleva albumi onkin ennen kaikkea rap-levy, ei Will-Jam halua itsekään jumiutua ainoastaan yhteen genreen.

– Mua höllii kun tää on niin erilainen biisi mitä oon koskaan pudottanut. Se on mun mielestä maukasta jos artistilta tulee laidasta laitaan musaa.

Levy alkaa olla lähes valmis, ja sillä tullaan kuulemaan biisejä J. Karjalaisen mieleen tuovasta kappaleesta uuden singlen kaltaisiin vetoihin. Seitsemän raidan kokonaisuuden nimi on Kotka, mikä viittaakin Will-Jamin vapauteen tehdä juuri sellaista musiikkia kuin hän itse haluaa.

– Lentelen vapaana eikä kukaan voi laittaa mua mihinkään häkkiin tai sanoa mulle siitä mitään, paitsi Luoja.

Projektin biiteistä vastaa pääasiassa Aaro630. Levyllä kuullaan ainoastaan yhtä fiittaajaa, joka on Will-Jamin isoveli Joosu J.

– Levy on mun mielestä kompakti ja ytimekäs paketti. Olen karsinut paljon biisejä pois ja tehnyt sitten parempia tilalle!

Will-Jamin tuoreelle singlelle ei ole tulossa musiikkivideota, mutta vl.graphics teki sille animaatiopohjaisen lyriikkavideon. Videon näet alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.