Joe L päättää esikoisalbumillaan yhden aikakauden ja valmistautuu räjähtävään keikkakesään

Artistin juuri julkaistulla kokonaisuudella on kymmenen biisiä.

Raumalta ponnistava, muun muassa esikoisalbumillaan mukana olevista kappaleistaan Ovet paukkuu Williamin kanssa sekä Costin kanssa tehdystä singlestä Deep Down tunnettu Joe L julkaisi kymmenen kappaleen albumin, joka kulkee nimellä Joe W.

Myös lahjakkaana biisin kirjoittajana tunnettu artisti aloitti musiikkiuransa vuonna 2017, näihin aikoihin nykyisin yli 330 000 kuuntelijaa kuukaudessa keräävä artisti ei ollut kuvitellutkaan vielä tekevänsä itse musiikkia.

– Tutustuin williamiin ja Aitioon joskus 2017- 2018 Raumalla  mistä oon kotosin,  sit tuotettii Aition kaa williamin sen aikasii biisei yhessä. En ollu aiemmin oikeestaa ees kuunnellu suomalaista musiikkii ennen kun aloin tuottaa niit sillosii williamin isoi biisejä. Sit jossai kohtaa, pari vuot eteenpäin halusin alkaa kokeilee tekee omaa juttuu myös.

Artisti on usein kuullut omaavansa samantyylisen soundin Williamin kanssa. Artisti pohtiikin yhteneväisyyksien pohjautuvan varmasti tietynlaiseen inspiraatioon ystävästään.

– Kyl otin inspiraatioo siitä williamin soundista kun olin tuottaa sitä. Moni ei kuitenkaan tajuu, et joo vaikka tehään molemmat melodisii biisei nii meil on vähän erooki siinä soundissa, ehkä etenki sanoissa. Ulkomaalaisista koen että oon vähän sekotuksena inspiroitunu Post MalonestaKid Laroista ja Iann Diorista. Mun vahvuus musiikissa on mun mielestä  kirjottaminen ja se melodioiden keksiminen, hän pohtii.

Albumilla kuullaan myös muita artisteja joihin kuuluu Costin ja Williamin lisäksi Bizi sekä Shrty ja Lilbro.

–Must tuntuu et monen mun biisin taustalla on aika samanlaiset tarinat, teen aika paljon musaa yksin ja kirjotan yksin, välil nauhotan tuottajan kaa lopussa, mut demotki äänitän  alussa yksin. Williamin mukaan lähtö ei ollu alunperin suunniteltuu, laitoin sille vaa mun tekemää demoo ja se innostu tulee mukaan, onneks, koska se toimi tosi hyvin! Deep Down jossa on mukana Costi oli sellanen, et koin sen hookkii tehdessä et se sopis tähän mukaan, koska Costi oli tehny aiemmin vastaavaa meininkii. Shrtyn ja Bizin kaa oli sama, laitoin niille demot ja he innostu lähtee mukaan. Lilbron kaa oltiin yhessä studiolla, Joe L muistelee.

Mieleenpainuvin hetki artistille on omalta uraltaan ollut luultavasti alussa ennen omaa artistiutta Penelope-biisin tuottaminen sekä oman musiikin kanssa ensimmäisen singlen suuri striimausmäärä.

– Sillon alussa kun vasta pelkästään tuotin ja ei ollu mitää hajuu et mä alkaisin tekee ees omaa musaa ja tuotettiin williamin penelope yhessä. Sen julkasu ja meno lista ykköseks ja muutenki sen saama suosio oli aluks tavallaan sairasta, mut jossain vaiheessa se ei enää tuntunu ees miltään tai siihen tottu. Artistina mieleenpainuvin on ehkä mun viime vuonna julkastu biisi Käytöstapi, koska se lähti tosi hyvin. Yleensä meen nukkuu ku biisi droppaa sillon keskiyöllä. Muistan ku aamulla heräsin ja se oli striimannu tosi hyvin, meni nopee listojen  kakkoseks nii se tuntu mielettömältä, koska se oli eka näistä jotka on sijottunu noin hyvin.

Albumin julkaisun myötä Joe L:n fiilis on innostunut sekä samalla hieman jännittynyt. Artistilla on suunnitteilla myös vahvasti jo seuraavat askeleet, joiden suuntaan aikoo mennä albumin myötä.

– Tuntuu et tietynlainen aikakausi päättyy tähän levyyn. Oon tehny tosi paljoon demoi ja syksyllä alkaa tavallaan uus aikakaus mist droppaan singlei ja koen et ne on parasta Joe L:ää vaik oon tähän nyt julkastuun levyyn tosi tyytyväinen. Mulla on monta tunnetta täst julkasusta ja tää on mun eka albumi. Koen myös, et on täydellinen hetki jotenki julkasta tää vaikka samalla jännittääkin, uskon et ne jotka mun musaa kuuntelee kyl tykkää tästä.

Tuottajina kokonaisuudella toimivat artistin luottotiimiin kuuluva Aitio joka on päätuottajana toimimisen lisäksi myös miksannut ja masteroinut kokonaisuuden. Tämän lisäksi mukana ovat olleet usean suomiräppärin biisejä tuottava GoodJobLarry, jonka kanssa Joe L on tutustunut yhteisen kotipaikkakunnan myötä. Tämän lisäksi levyllä kuullaan Mikko Koivusen, Ebenin sekä Walter Beatsin kädenjälkeä.

– Ilman Aitioo en varmaan ois ikinä alkanu ees tekee omaa musaa. Sillon alussa ku ostin mikin nii se aina miksaili puol ilmaseks tai ilmaseks niitä, jonka myötä alettiin näkee myös kehitystä. Me ollaan tän lisäks hyvii frendei ja meil on hyvä meininki, Aitio  on täs vastaavana tuottajana ja on myös miksannu ja masteroinu koko albumin. Aition lisäks mukana on GoodJobLarry jonka kanssa ollaan tutustuttu tääl Turussa ja hän on kans tosi taitava, meil menee kemiat tosi hyvin yksiin. Larry on tuottanu Ovet paukkuu ja levyn vikan biisin, ne on niinku tullu sillee sessareilta senkaa. Mun ja Lilbron biisin tuotannossa on Eben, joka oli lähettäny mulle biittei joiden joukosta löydettiin sellanen mitä fiilataan. Walter beats oli mun ja Bizin biisis, hän lähetti kans biittei, fiilattii tätä ja sit hiottii se Aition kaa vielä. Levyn fokus biisillä on ollu mukana myös Mikko Koivunen, jonka idea me Aition kaa vielä muokattiin.

Seuraavaksi artistilla on suunnitteilla keskittyä keikkailuun sekä mahdollisesti ottaa myös hetki happea.

– Elokuussa taitaa olla eka keikaton viikonloppu!  Siks onki tosi jees saada levy ulos ja vetää näitä uusii biisei niillä. Haluun keskittyy parantaa myös mun livee ja kehittyy siinä entisestään.  Otan ehkä hetken myös iisii. Sit kesän lopus alkaa tää uus aikakausi ja alan julkasee sinkkui ja menee kohti uutta levyy, hän kertoo.

Nappaa Joe L:n kymmenen biisin kokonaisuus haltuun alta ja valmistaudu artistin tulevaan keikkakesään, joista yksi suurimmista tullaan näkemään Blockfesteillä!