Blockfestin ja Klangin järjestämän Fresh-konseptin artistit on nyt valittu – suuren kysynnän vuoksi artistimäärää nostettiin

Viime vuoden Fresh-artistit: Andre (vas.), 2nen, Tactic L, Karim B, Slani, Nuppu Oinas, Valma & Senya.
dn.shade

Suuren ilmoittautumismäärän vuoksi artisteja valittiin yhteensä kymmenen kappaletta.

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest ja Suomen suurin nuorisomedia Klangi ovat jatkaneet artistilupauksia nostattavan Fresh-konseptin luomista. Fresh-konseptin ideana on nostaa uusia artisteja, joilla ei ole vielä tarpeeksi kappaleita omiin kokonaisiin keikkoihin ja jotka eivät ole vielä saaneet isosti näkyvyyttä, mutta ansaitsisivat kuitenkin saada.

Nyt vuorossa on Fresh ‘23, johon seuraavat lupaavimmat hakeneet artistitulokkaat on valittu Blockfestin ja Klangin toimesta. Vuoden 2023 Fresh-artistit ovat Volcano Recordsille sainattu Gabri, vuoden 2019 räpin SM-mestari Jokrates, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kollektiivissa vaikuttanut Nisa, kovassa nosteessa oleva Plou, Pihlderbergin alla debyyttialbuminsa julkaiseva Raakasaga, TikTokista tunnetuksi tullut Risanaamio, Monsp Recordsilla levyttävät Sara Bee ja Serafiina, Tuhma Recordsille sainattu Tupe. sekä Babyface-levymerkille kiinnitetty VJ.

Artistivalinnat päätettiin Klangin verkkosivun kautta hakeneista artisteista ja valinnoissa painotettiin artistien monipuolisuutta ja uuden tuntua. Artistiehdotuksia tämän vuoden Freshiin pystyi tekemään kuka vaan parin viikon ajan, niin levy-yhtiöt kuin indie-artistit. Vaatimuksena hakemiseen oli rap/r&b -henkinen artistitausta. Fresh ‘23 -konseptiin haki kaiken kaikkiaan miltei 200 artistia. Lahjakkaita hakijoita oli niin paljon, että Klangin alustalle perustettiin sen kunniaksi uusi Tulokastutka-konsepti, jossa artistitulokkaita nostetaan viikottain Klangin Instagramissa ja artistien kappaleet nostetaan Klangin kuratoimalle Spotify-soittolistalle.

Fresh-konseptin artistilupauksilta vaaditaan tulevassa rap-cypherissa 30-60 sekuntia kestävä 16 barin mittainen rap-henkinen äänitys, johon tyyli on vapaa. Blockfest ja Klangi tarjoavat kaikille osallistuneille näkyvyyden lisäksi viralliset promokuvat, videoidut artistihaastattelut sekä esiintymisen Blockfestin Street Stagella lauantaina 19. elokuuta 2023.

Lisätietoja Fresh-artisteista näet Klangin Fresh-osiosta.