Instagramin seuratuin suomalainen aloitti soolouransa – Joalin työstää debyyttiprojektiaan

Aaron Siirainen

Artistin ensimmäinen single tulevalta EP-levyltä on nyt julkaistu.

Suomessa syntynyt, mutta suurimman osan elämästään Espanjassa ja Meksikossa asunut Joalin, oikealta nimeltään Joalin Loukamaa, on tehnyt uuden aluevaltauksen. Aiemmin mallina, laulajana ja tanssijana tunnettu artisti on nyt virallisesti aloittanut myös oman musiikkiuransa. Ensimmäinen Angelito-single on maistiainen tulevalta debyytti-EP:ltä.

Tuleva EP-levy tullaan julkaisemaan Chisun ja Jori Sjöroosin perustaman 11 ONES -musiikkiyhtiön kautta yhteistyössä kansainvälisen The Orchard -musiikinjakelijan kanssa.

– The Orchard toivottaa lämpimästi Joalinin sekä 11 ONESin tervetulleeksi osaksi The Orchard -perhettä, sanoo artisti- ja levy-yhtiöpuolen Pohjoismaiden johtaja Nikoo Sadr.

Loukamaa on virallisesti ensimmäinen suomalainen laulaja The Orchardissa.

– Joalin on ensimmäinen suomalainen signaamamme artisti ja olemme erittäin onnellisia saadessamme tällaisen lahjakkaan, monipuolisen ja määrätietoisen artistin kasvavaan rosteriimme, Sadr jatkaa.

Sooloprojektin työstäminen

Debyyttiteoksen työstäminen alkoi yhdessä Jori Sjöroosin kanssa vuosi sitten. Singlen lyriikat ovat Joalinin käsialaa, kun taas sävellyksestä ja tuotannosta vastaa Sjöroos.

– Jorin kanssa työskentely on ollut mulle jotain ihan uutta, inspiroivaa ja super mielenkiintoista. Oon päässy tutkii musiikintekomaailmaa tarkemmin ja vaikuttamaan isosti kaikkiin biiseihin mitä ollaan tehty. Fun fact: Angelito on yks ihan ekoja biisejä mitä me tehtiin ja kaikkien kymmenien eri versioiden jälkeen me päädyttiin pitää aika lailla versio Number 1. On niin ihanaa päästä näyttää maailmalle mitä kaikkee ollaan saatu studiolla aikaiseksi, Joalin kertoo.

Jori Sjöroos ylistää tuoretta artistilupausta.

– Joalinin kanssa työskentely on ollut superinspiroivaa – hän on valtavalla artistisella draivilla varustettu monilahjakkuus, ja oon innoissani että maailma kuulee mitä me ollaan tehty. Myös Orchardin ja Joalinin managementin kanssa työskentely on ollut mahtavaa.

Chisun ei tarvinnut musantekoon varsinaisesti osallistua.

– Olin mukana Joalinin ja Jorin ensimmäisessä musantekosessiossa huomatakseni, ettei mun kirjoittajan kynää tarvittu ollenkaan! On ollut vilpitön ilo ja kunnia saada huippulahjakas Joalin osaksi meidän 11 ONES -ryhmää, Chisu lisää.

20-vuotias monilahjakas laulaja, tanssija ja sosiaalisen median vaikuttaja Joalin on ennestään tunnettu maailmalla Now United -yhtyeen jäsenenä, jonka on perustanut Spice Girlsin managerinakin toiminut Simon Fuller. Joalin tunnetaan myös Instagramin seuratuimpana suomalaisena 3,7 miljoonalla seuraajalla.

Alta voit kuunnella uunituoreen Angelito-debyyttisingle lyriikkavideon kanssa.