Iben tulevan albumin ensimmäinen single tuo tutun kaksikon samalle biisille

Julius Konttinen

Musiikkivideon kera julkaistu single tarjoilee esimakua tulevalta NON2E2NEalbumilta.

Ibe ja MELO ovat kiistämättä sukupolvensa ikonisimpia ääniä, etenkin kun on kyse yhteisbiisistä. Aikaisemmat klassikot, kuten TIEN PÄÄL ja Kaikki ovat saavuttaneet kiitettäviä lukemia ja muodostaneet kaksikosta suoranaisen ilmiön.

Nimeä X5 kantava, musiikkivideon kanssa julkaistu single, on iloa säteilevä ylistys itsenäisyydelle. Molemmat artisteista osaavat mennä syvempiinkin, mutta yhteisellä biisillä tuntuvat aiheet pyörivän aina huolettomien ja terveen itsekeskeisten teemojen parissa. Tarjotaan ripaus nostalgiaa sekä rap-luovuutta; biisi nostaa hymyn huulille synkempänäkin päivänä.

”Biisi syntyi mun kotistudiolla siten, että MELO tuli käymään ja alettiin kuuntelee biittejä. Sitten se soitti tän biitin ja tiesin heti, et täs on jotain. MELOlla oli pari lainia valmiina ja äänitettiin ne heti. Samat ekat otot on edelleen biisillä. Seuraavaks aloin freestylellä lyömään omia laineja peräjälkeen ja yhtäkkiä biisi oli jo valmis. Tehtiin vaan musaa ilman kummempia tavotteita.”, kommentoi ibe.

Tulevan NON2EN2E-albumin ensimmäinen single luo huolettoman ja hauskan fiiliksen; perinne jatkuu siis sopivan keveissä tunnelmissa. Tuotannosta vastaa rap-piireissä arvostettu ja muun muassa Playboi Cartille tuottanut 1ilmari. Kappale tuo myös todella erilaisen fiiliksen, kuin iben viimeisin tuotanto – keväällä julkaistu ViO-albumiPidemmän linjan kuuntelijat voivatkin päätellä albumin nimen perusteella, mitä on luvassa.

Yli neljä vuotta sitten julkaistu albumi NONSENSE saa siis jatkoa – oletettavasti melko huoletonta ja rap-henkistä musiikkia. Albumin biisit, kuten KUU-UKKO ja BULI ovatkin perinteisesti saaneet yleisön liikkeelle artistin keikoilla. Vaikka aiemmasta Nonsense-albumista onkin jo vierähtänyt aikaa, on jatko-osan julkaisusta annettu vihjeitä jo pidemmän aikaa. Pikkukakkos-logo on vilahdellut tasaisin väliajoin niin Instagramissa kuin musiikkivideollakin. Artisti itse kertookin levyn olleen tekeillä jo pitkään ja että sen julkaiseminen tuntuu hyvältä.

Artisti jättääkin terveiset kuuntelijoille: ”Haluun vaan sanoa, että tästä tulee kova levy. Ja tervetuloa keikoille.”

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan musiikkivideon, jonka on tehnyt Rasmus Purola.