Hussan kappaleilla on usein englanninkielinen nimi, vaikka lahtelaistulokas tekee musiikkia suomeksi – mutta miksi?

Hussan viimevuotisen 8-EP:n kaikki kappaleet olivat nimeltään englanninkielisiä.
Hayley

Hussa jatkaa uudella singlellään samaa linjaa kuin edellisellä EP:llään.

Viime kesänä Tasoi Recordsille sainattu Hussa on julkaissut uuden singlen On My Own, joka kuvastaa 18-vuotiaan artistilupauksen matkaa nykyhetkeen. Vaikka kappaleen nimi onkin englanninkielinen, niin Hussa ei silti ole ainakaan toistaiseksi suunnannut katsettaan ulkomaille.

Lahtelaistulokkaan tuotantoa kuunnelleet ovat varmasti huomanneet, että myös kaikilla muilla Tasoin kautta julkaistuilla Hussan kappaleilla on englanninkielinen nimi. Mutta miksi?

– Mulla biisien sanat tulee lähes aina mieleen englanniksi. Sen vuoksi biisien nimistä on tullu englanninkielisiä oikeastaan vähän vahingossa. Mistään suunnitellusta jutusta ei oo kyse, Hussa vakuuttaa.

Tasoin perustaja Mikael Gabriel on luonnehtinut Hussaa musiikilliseksi neroksi, ja ainakin Universal Music uskoo MG:n tavoin lahtelaisen potentiaaliin. Hussan diiliä onkin viime aikoina laajennettu niin, että nyt hän kuuluu myös Universalin artistirosteriin.

Ensimmäisen oman keikkansa Hussa heittää Basson Afters-tapahtumassa Helsingin Groteskissa keskiviikkona 10. heinäkuuta. Mikäli On My Own on edelleen kuulematta, niin ota se kuunteluun alta.