Hugo Toosi palaa soolouralleen uuden artistinimensä turvin

Yläasteella räppiuransa aloittanut artisti julkaisi singlen, joka tulee olemaan osa isompaa kokonaisuutta.

Jo 13-vuotiaana Monsp Recordsille sainattu Hugo palaa soolouralle Överdog levy-yhtiön riveissä uuden artistinimen turvin. Hugo Toosi nimellä nykyään kulkeva artisti julkaisi tulevalta albumiltaan ensimmäisen singlen, joka kulkee nimellä Aavekaupunki.

–  Toosin debyyttisingle on melodisen haikea biisi, joka kertoo ison kaupungin pitkistä öistä. Aavekaupungissa kaikki meistä hakevat jotakuta, kenen viereen painua nukkumaan, kuvaillaan tiedotteessa.

Aavekaupunki syntyi jo muutama vuosi sitten.

– Olin yksin studiolla ja tein ton kertosäkeen ja biitin pohjan, josta Oudy ja Walde myöhemmin sorvas lopullisen tuotannon. Biisi sai lopullisen muotonsa tosi nopeesti, hän kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta Toosi on ehtinyt pyöriä skenessä jo pidempään kuin moni vanhempi kollegansa. Ensimmäinen pidempi projekti Rastilan Sheikki EP julkaistiin jo vuonna 2015 ja viimeksi Hugo Toosia on kuultu Hazardin kanssa yhdessä julkaistulla 6kulma EP:llä vuonna 2021.  Nyt artisti koki, että on oikea hetki palata omien julkaisujen pariin.

– Kypsyttelin erilaisia ideoita ja biisejä hyvän aikaa, kunnes tajusin että tää on just oikee styge jolla palata julkaisutauolta. Palaute on ollut hyvää ja on ollu kiva huomata että biisi maistuu jengille.

Nappaa single kuunteluun alta: