Hoodfestin ensimmäiset kiinnitykset julkaistiin – saksalainen Snowgoons saapuu Kuopioon

Snowgoonsin DJ Illegal ja Sicknature palaavat Suomeen neljän vuoden tauon jälkeen.

Snowgoonsin ja kotimaisten kärkinimien lisäksi tiedossa on paikallista freestyle-osaamista.

Oulussa alkunsa saanut Hoodfest järjestetään ensi vuonna Kuopiossa, kuten uutisoimme viime viikolla. Nyt neljättä kertaa järjestettävä rap-festari on julkistanut noin puolet ohjelmistostaan.

Saksasta tonteille iskee underground-ryhmä Snowgoons, joka on työskennellyt useiden yhdysvaltaisten rap-legendojen kanssa. Kokoonpanon yhteistyökumppaneihin lukeutuvat esimerkiksi M.O.P. ja Onyx, joista ensimmäinen keikkaili edellisillä Hoodfesteillä ja jälkimmäinen saman tapahtumajärjestäjän viimevuotisilla Mellakka-festareilla.

Suomesta lineupiin on buukattu Gettomasa, Pyhimys, Gasellit, Mouhous, Sairas T, Nikke Ankara, SMC Lähiörotat, Juju, Heikki Kuula ja Stepa. Lisäksi tapahtumassa nähdään Freestyle Or Die Open Mic, jonka housteina toimivat Rölli ja DJRR.

– Nähdäkseni tässä on messissä suomiräpin tämän hetken isoimmat nimet. Vielä kun messissä on legendaarinen saksalainen räppiryhmä Snowgoons, sekä tunnetuimmat paikalliset freestylemestarit Kuopiosta, niin voidaan jo tässä vaiheessa sanoa, että tälläistä tapahtumaa on tuskin Itä-Suomessa aikaisemmin nähty, Hoodfestin tuotantopäällikkö ja promoottori Tom Kangas kommentoi.

Hoodfest järjestetään Kuopionlahden kentällä ja sen viereisillä puistoalueilla 18.-19. kesäkuuta 2021. Sijainti kaupunkikeskustassa palvelee ulkopaikkakuntalaisia, sillä tapahtumapaikalle löytää rautatieasemalta kävelemällä suoraan, keskustassa riittää majoituskapasiteettia ja keskustasta on myös hyvät bussiyhteydet Rauhalahden leirintäalueelle.

– Kuopio itsessään on jo nähtävyys! Siellä on kauniita maisemia, hienoja rakennuksia, ja tietysti runsaasti mahtavia tyyppejä, joita monia yhdistää palo hiphop-kulttuuria kohtaan, Kangas hehkuttaa.

Syksyllä 2016 Areena Oululla sekä kahtena seuraavana kesänä Ouluhallin Messuaukiolla järjestetty festivaali on aiempina järjestysvuosinaan kerännyt yhteensä noin 3000-4000 kävijää. Tapahtuma tavoittelee Kuopiossa 5000 kävijää.

– Yksi syy siirtoon on se, että hiphop-musiikki on vuosien varrella noussut kategoriassa. Tapahtuman kävijät tulevat kuitenkin ympäri Suomea, ja uskomme että keskeisempi sijainti mahdollistaa meille sen, että pystymme kasvattaa festivaalia, ja palvelemaan kävijöiden tarpeita niin esiintyjävalinnoissa kuin festivaalimeiningin luomisessa entistä paremmin.

Lisää ohjelmaa sekä esiintyjien päiväkohtainen jako julkistetaan myöhemmin, johon saakka myydään ainoastaan kahden päivän lippuja. Ennakkolippuja myydään tällä hetkellä puoleen hintaan porttihinnasta.

– Ajan hengessä rohkaisen ihmisiä tukemaan tapahtumia ja hankkimaan niitä lippuja! Tämän halvemmalla ei lippuja tule muutenkaan koskaan saamaan, Kangas sanoo.