Hoodfest julkisti lisää esiintyjiä – tapahtumajärjestäjän kaksi ulkomaista luottonimeä Kuopioon

ibe Hoodfesteillä kesällä 2021.
Onni Järvi

Ohjelmistoon lisättiin kahden ulkomaalaisen kiinnityksen ohella viisi kotimaista nimeä.

Kuopiolainen Hoodfest on julkistanut uusia nimiä ohjelmistoonsa. Uusien julkistusten myötä rap-festarin esiintyjistä on julkaistu kaksi kolmasosaa.

Pohjois-Amerikasta huudeille saapuvat yhdysvaltalainen Terror Reid sekä kanadalainen Snak the Ripper. Kumpikin ulkomaisista vahvistuksista on esiintynyt aiemminkin muissa saman järjestäjän tapahtumissa.

– Molemmat ulkomaalaiset kiinnitykset sopivat erittäin hyvin festivaalin henkeen. Tavoitteena on olla monipuolinen ja luonteikas räppifestivaali, joka pystyy tekemään kiinnostavaa ohjelmaa myös valtavirran ulkopuolelta, tuotantopäällikkö-promoottori Tom Kangas sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Kankaan mukaan Terror Reid ja Snak the Ripper ovat olleet palautekyselyissä toivotuimpia artisteja.

– Selkeästi olemme samoilla linjoilla kävijäkuntamme kanssa, mikä on iloinen asia.

Uusia kotimaisia kiinnityksiä ovat Cledos, Ege Zulu, Cledos, OG Ulla-Maija ja Pihlaja. Hoodfesteille jo aiemmin julkistettuihin esiintyjiin lukeutuvat Gettomasa, Pyhimys, Gasellit, Kube, Etta, Costee, Eevil Stöö ja Laineen Kasperi.

Hoodfest järjestetään tänä vuonna toista kertaa Kuopiossa. Oululaislähtöisille festareille ja sen oheistapahtumiin odotetaan tänä vuonna 10 000 kävijää.

– Tapahtuma jatkaa Kuopiossa, mikä on nähdäksemme juuri oikea paikka tapahtumalle. Viime vuodesta on saatu hurja määrä positiivista palautetta, ja tällaaiselle tapahtumalle on selvästi ollut alueella kysyntää. Viime vuonna oltiin osittain koronan vaikutuksesta Suomen suurin räppifestari, ja tähtäämme edelleen maan hiphop-tapahtumien kärkijoukkoon, kasvattamalla asemaa Itä-Suomen merkittävimpänä urbaanin musiikin festivaalina.

Festivaali järjestetään 12.-13. elokuuta ja sen tapahtumapaikkana toimii edelliskesän tapaan Kuopionlahden kenttä, jonne rakennetaan kaksi lavaa. Festareiden viralliset jatkot pidetään ravintola Albatrossissa.

Ennakkoliput Hoodfesteille myy Tiketti. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.