Hiphop-tuottaja Juan Muteniac valmistelee paluuta – uusi alku uudella nimellä

Maribel Laijoki

Tekeillä on seuraaja vuoden 2010 Koko Suomi -tuottajalevylle.

Helsinkiläinen Juho Mutenia eli Juan Muteniac työstää uutta tuottajalevyä. Lisäksi ivalolaistaustainen biitintekijä jättää artistinimensä jälkimmäisen osan pois käytöstä.

Viimeksi Juanin kädenjälkeä on kuultu hänen edesmenneen isoveljensä Ezkimon toissavuotisella postuumilla albumilla. Juhozz-nimelläkin aikoinaan tunnettu Juan tuotti kahdeksan raidan mittaisen pitkäsoiton kokonaisuudessaan itse.

Projektin valmistumisen myötä Juan on kokenut yhden tien tulleen päätökseen. Samalla se kuitenkin aloitti musiikillisen uudelleensyntymisen ja sytytti palon tehdä vielä enemmän hommia.

Nyt Juan sanoo unohtaneensa kaikki sellaiset raamit joihin biitin piti aiemmin hänen mielestään istua. Soundi on tulevalla projektilla enemmän ”nykypäivää”, mutta siitä kuuluu silti läpi tietynlainen vanhemman koulukunnan räppihenki.

Uuden nimen kanssa puhtaalta pöydältä aloittava Juan kokoaa tällä hetkellä artisteja levylleen. Ideana on ottaa mukaan niin uudempia nousevia nimiä kuin kokeneempiakin tekijöitä.

Juanin ensimmäisellä tuottajalevyllä olivat mukana muun muassa Asa, Gee, Joniveli, Skandaali, Timo Pieni Huijaus ja Vapaapudotus. Mikäli levy on jäänyt kuulematta niin sen haltuunotto onnistuu esimerkiksi Spotifyn kautta.