Helsinkiläistuottajat tekivät suomalaista listahistoriaa – DaBabyn albumi nousi Billboardin piikkipaikalle

Suomen virallisella listalla BLAME IT ON BABY otti haltuunsa sijan 11.

Yhdysvaltalaisen rap-artisti DaBabyn kolmas albumi BLAME IT ON BABY on noussut suoraan Billboardin albumilistan kärkeen. Levyn nimikkoraidan melodiasta vastaavat helsinkiläistuottajat MVAbeats ja JAYSTON.

Sijoitusta voidaan pitää suomalaisesta näkökulmasta historiallisena, sillä samaan on aiemmin pystynyt Suomesta ainoastaan Teemu Brunila. Muusikon kädenjälkeä on kuultu kahdella listan kärkeen nousseella albumilla: ensin elokuussa 2012 Trey Songzin Chapter V -albumilla ja helmikuussa 2017 Fifty Shades Darker -elokuvan soundtrackilla.

– Kyllähän siinä hymy tuli huulille kun kuuli, että albumi meni Billboard-listan ykköseksi. On aika hullu juttu! Juuri Vladin (MVAbeats, toim. huom.) kanssa pohdimme, että käsityksemme mukaan Suomesta ainoastaan Teemu Brunila on ollut mukana tekemässä albumia, joka noussut Billboard-listan ykköseksi ja nyt sitten olemme me. En malta odottaa, että saan ensimmäisen Billboard #1 -platan seinälleni komistelemaan. Kaikki on näköjään mahdollista jos vaan jaksaa nähdä duunia unelmien eteen ja uskoo itseensä. Nyt on taas yksi etappi menty eteenpäin ja sitten vaan kohti uusia haasteita, JAYSTON kommentoi Klangille.

Klangi kuulusteli heti albumin julkaisun yhteydessä MVAbeatsia, jonka haastattelun voit lukea täältä. Klangi tavoitti tuottajan kommentoimaan myös historiallista listasijoitusta.

– Painakaa hommia, kaikki on mahdollista!

Billboard-listan piikkipaikan lisäksi DaBaby oltaisiin nähty tänä vuonna Suomessakin, mikäli alkuperäiset suunnitelmat olisivat pitäneet. USA:n listaykkösen oli tarkoitus nousta lavalle Turun Ruisrockissa, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan COVID-19-tilanteen takia.