Helsinkiläisartisti Lil Yayo julkaisi uuden singlen – herättää odotuksia tulevasta debyyttialbumista

Lil Yayo istuu valoisassa huoneessa pidellen kädessään miekkaa.
Underground-kulttihahmon suosion kasvattanut artisti on vuosien varrella julkaissut vain erilaisia singlejä.
Peik Pesonius

Artisti julkaisi edellisen singlen vuoden 2022 alussa Universal Musicin alla.

Julkaisurintamalla hiljaiseloa pitänyt helsinkiläisartisti Lil Yayo on palannut tauolta uudella singlellään Seratonin7, joka näki päivänvalon perjantaina 27. lokakuuta. Kappale on esimakua Yayon tulevalta debyyttialbumilta, Avain, joka julkaistaan joulukuussa.

Uuden singlen kerrotaan olevan matka eteeriseen ja unenomaiseen äänimaailmaan, joka on täynnä oivaltavia sanoituksia ja hypnotisoivaa melodista lumoa. Kappale kertoo pysäyttämättömyydestä ja siitä, kuinka vaikka maailma yrittäisi hidastaa menestystäsi, on silti jatkettava täysillä ja uskottava omaan visioon.

Lil Yayo kertoo olevansa erittäin ylpeä tulevasta albumistaan ja uskoo saavuttaneensa jotain, jossa on vahvaa integriteettiä.

– Olen todella ylpeä tulevasta albumista. Koen saavuttaneeni jotain, jossa on vahvaa integriteettiä, äänimaailman luojana olen tyytyväinen. Albumi on yhteinäinen kokonaisuus ja Seratonin7 on ensimmäinen osa tätä niin hengellistä kuin musiikillista yhtälöä. Paras tapa olisi totta kai kuunnella tämä kappale osana albumia sen ilmestyttyä, kuten se on suunniteltu, mutta halusin antaa esimakua tulevasta juuri tällä teoksella.

Lil Yayo nousi alun perin tietoisuuteen SoundCloudin kautta vuonna 2017 ja on siitä lähtien rakentanut itselleen kulttistatuksen underground-musiikkimaailmassa. Hän teki vaikutuksen valtakunnallisesti tunnetuksi Universal Musicille levyttämällä Tinzen kappaleella BaeBae, jossa mukana oli myös Jannika B. Lisäksi hän vieraili NCO:n Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuden saavuttaneella albumilla Addikti.

Mystisen artistin debyyttialbumia odotellessa voit jo nyt saada esimakua tulevasta teoksesta.