Halko on kulkenut pitkän matkan ensimmäisestä singlestään – nyt duo julkaisee debyytti-EP:nsä

Rauha ja Hanna Halko ovat tehneet musiikkia jo lapsesta asti.
Alex Kanerva

Rock on isossa osassa kaksikon EP:llä.

Hanna ja Rauha Halkon muodostama Halko on saanut valmiiksi ensimmäisen isomman kokonaisuutensa. Omakustanneprojekti on nimeltään Hannan ja Rauhan lauluja, ja se julkaistaan perjantaina 5. kesäkuuta.

Nimensä EP on saanut siskosten äidiltä löytyneeltä parinkymmenen vuoden takaiselta kasetilta, jonka kuvakin löytyy levyn kannesta. Kolmen vuoden takaisella Vegas-singlellään esiin noussut kaksikko laittaa uudella tuotannollaan törmäyskurssille rapin ja rockin, jonka tekemisestä he ovat puhuneet aina.

– Ollaan seilailtu pitkään ja testailtu vähän mikä on se meijän juttu, kokeiltu tehdä mainstreamimpää kamaa, mikä ei tuntunut omalta. Viime kesänä päätettiin et nyt lähtee, turha täs on venailla oikeeta hetkeä ja pikkuhiljaa hivutella rokkiin. Annettiin palaa vaan ja päätettiin kattoo mitä syntyy. Ihan hyvin se meni. Tää EP kuulostaa just siltä kun me haluttiinkin, siinä on myös snadisti herkempää ja popimpaa saundia mikä johdattelee lopuks siihen punkahtavaan autotallirokkiin, Hanna kertoo.

Levyllä on kaiken kaikkiaan viisi raitaa, joista neljä on ennenjulkaisemattomia. Duon viidestä aiemmasta singlejulkaisusta mukana on ainoastaan huhtikuussa julkaistu Gasoliini, josta uutisoimme aiemmin täällä.

EP:n kannen näet alta. Projektin tuotannosta vastaa kokonaisuudessaan Afromikko.

1. Tähdenlento
2. Gasoliini
3. Se oikee
4. Mielipuolella, rakastajalla ja runoilijalla on vilkas mielikuvitus
5. Haamu