Good Boysin suurenmoinen unelma toteutui – ensimmäinen pitkäsoitto on demokraattisen prosessin tulos

Good Boys tiiviisti ryhmänä poseeraamassa.
Viisihenkinen Good Boys -yhtye yhdistelee levyllään loputtomasti erilaisia tyylejä.
Helmi Padatsu

Reilu vuosi sitten Good Boys -yhtye päätti tehdä pitkäsoiton. Nyt kaksitoistaraitainen tuotos on pihalla ja se on taattua poitsua.

Heittämällä Suomen hyväntuulisinta räppiä jo useamman vuoden tehnyt rap-yhtye Good Boys toteutti unelmansa pitkäsoitosta ja julkaisi viime perjantaina kaksitoistaraitaisen levyn SUURENMOINEN UNELMA. Dödstil-levymerkille levyttävän yhtyeen aikaisemmat pidemmätkin julkaisut jäivät reilusti alle puolituntisiksi.

Hew Lorryn, ¥oung Oatl¥nAkuutti M:n, MC Vatkaimen ja Sensei Cookin muodostama yhtye yhdistelee levyllään loputtomasti erilaisia tyylejä, eikä kahta samanlaista kappaletta yhtyeen katalogista löydä. Funkia, boom bapia, memphis-räppiä, videopelimusiikkia, levyltä löytyy se kaikki, ja vielä harmonikkasoolo.

Yhtyeen jäsen Hew Lorry, eli Lauri Lindh, sanookin levynteon näin isolla porukalla olevan jollain tapaa demokraattinen prosessi. Kaikkien mieltymykset ja visiot vaikuttavat. Lindh ja Sensei Cook, eli Roy Kaarla tosin ottavat usein päävastuun tuotannosta, mutta viiden henkilön erilaiset inspiraatiot takaavat monipuolisen lopputuloksen.

Levyn rakentaminen lähti liikkeelle reilu vuosi sitten ajatuksesta tehdä ensimmäinen pitkäsoitto. Aikaisemmin projektit ovat yhtyeellä syntyneet kuin sattumalta, mutta tällä kertaa studiosessioille asetettiin selkeä päämäärä.

– Sovittiin et nähään kerran viikossa ja koitetaan tehä biisi sinä päivänä. Ei se aina onnistunu ja ollaan aika monta biisiä ”scrapattukin”, mut ne jotka onnistu, muodosti levyn, kertoo Lindh.

Ammattimaisempi ote levyntekoon sekä selkeä visio, poikivat musiikkia melko nopeasti. Levyn kaikki kappaleet ovat syntyneet viimeisen vuoden sisällä.

– Mun mielest se näkyy, koska nää on aika hyvii, jos näin voi sanoo, naurahtaa Lindh.

Mitään yksittäistä teemaa ei levylle kiteytetty, mutta ulkopuoliselle kokonaisuutta nivoo yhteen ehdottomasti musiikin tekemisen ilo, joka kappaleilta paistaa. Yhtye suhtautuukin tyyleihin ja aiheisiin melko rennosti. Jos joku tyyli tai vitsi on mielen päällä, löytää se helposti tiensä kappaleeksi. Nytkin Lindh paljastaa inspiroituvansa drum and bassista ja yhtyeen visioivan siitä vaikuttuvaa musiikkia.

– En mä tiedä oikeen mistä se kumpuaa. Jotenki on vaa semmonen fiilis. En mä tiiä toteutuukse, kertoo Lindh.

Ensin on kuitenkin vuorossa keikkakesä. Ensi viikolla yhtye avaa Sideways-festivaalin ja myöhemmin kesäkuussa on keikka Stadin Juhannuksessa. Myös loppukesälle on jo useampi keikka kalenterissa.

– Toivottavasti saadaan vielä paljon keikkaa myytyä. Ne on aina kaikist hauskimpii, visioi Lindh kesän ja syksyn suunnitelmia.