Fetty Wap saapuu ensimmäistä kertaa Helsinkiin

Trap-komeetta on noussut genrensä ykköskaartiin vain muutamassa vuodessa.

Trap Queen -megahitillään ainoastaan Spotifyssä jo 662 miljoonaa striimannut ja YouTubessa videollaan 627 miljoonaa katselukertaa haalinut Fetty Wap saapuu Suomeen toukokuussa. Muillakin biiseillään yhdeksännumeroisia lukuja tahkonut trap-artisti nähdään Helsingissä The Circuksessa sunnuntaina 19. toukokuuta.

Viime vuonna viimeisimmän projektinsa Bruce Wayne julkaissut Fetty Wap alias Willie Maxwell III on sinkaissut jättimenestykseen vain muutaman vuoden aikana. Debyyttialbuminsa artisti julkaisi vuonna 2015 ja nousi sillä Billboard 200 -listan kärkeen.

New Jersey ei ollut nuorelle miehelle kaikkein helpoin kasvualusta, ja hän on päättänyt jo uransa alusta, vuonna 2014 julkaistun Trap Queen -sinkun aikaan, tehdä asioita toisin. Päätarkoitus ei ole ollut tähdätä kuuluisuuteen, vaan käyttää menestystä ja sen mukanaan tuomia varoja kotiseutujen hyvinvointiin.

– Tällaista ei tapahdu ihmisille, jotka ovat kotoisin sieltä, mistä minä tulen. Monikaan ei saa mahdollisuutta, hän perustelee.

Fetty Wap on kertonut ammentavansa inspiraatiota esimerkiksi Gucci Manen, Three 6 Mafian Juicy J:n ja Project Patin tekemisistä. Lisäksi yhtenä tärkeänä inspiraation lähteenä toimii haitilainen kulttuuri – Haitin lippu onkin ollut oleellinen osa hänen livekeikkojaan.

Seitsemän lapsen isä on työskenteli viime vuonna yhdessä Trey Songzin, Rihannan ja Kanye Westin kanssa, piipahtaen yllätysvieraana myös näistä jälkimmäisimmän Roc City Classic -show’ssa. Fetty Wap on käyttänyt kuuluisuuttaan esitelläkseen muita tulevaisuuden tekijöitä, esimerkiksi Montana Buckzin sekä P Dicen, unohtamatta omaa porukkaansa Remy Boyz 1738 -ryhmää.

Keikan ennakkolippujen myynti alkaa Lippupisteessä keskiviikkona 6. maaliskuuta klo 9.00. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.