F julkaisee kolmannen albuminsa huhtikuun alussa – levyllä sukelletaan syvälle r’n’b-ilmaisuun

Jirina Alanko

Pitkäsoitosta tulee myös vinyylipainos.

F on saanut uuden levynsä valmiiksi. Vuonna 2017 sisääntulonsa musiikkikentälle tehneen naisen kolmas kokopitkä on nimeltään Jos ja se ilmestyy perjantaina 8. huhtikuuta.

Projektilla F aloittaa oman uransa r’n’b-aikakauden pyrkiessään törmäyttämään lapsuuden suosikkigenreään ja millenium-estetiikkaa tämän päivän soundien kanssa. Helsinkiläisartisti kuvailee albumia tähänastisista julkaisuistaan kevyimmäksi ja toiveikkaimmaksi, vaikka temaattisesti se kiertyykin luopumisen ympärille.

Pitkäsoitolla on yhteensä 13 kappaletta, joista yhdeksän on kokonaan ennenjulkaisemattomia. Levyltä on aiemmin julkaistu singleinä kappaleet Ihana, Menetän sut ja Mitä jos.

Levyn ainoat vierailijat ovat Menetän sut -kappaleessa mukana oleva Hassan Maikal ja Mitä jos -biisillä vieraileva Kasmir. Muuten läheisimpänä yhteistyökumppanina jatkaa F:n luottotuottaja Juho Suutarinen eli Kitarajuho2.0.

– Ollaan tehty kaikki biisit kimpassa ekasta sinkusta saakka. Niin kauan kun homma toimii tällee, et on turvallinen ja eteenpäin liikkuva luova tila niin en oo nähny mitään syytä vaihtaa, F toteaa.

F:n tähänastiset julkaisut ovat ilmestyneet ainoastaan diginä, mutta kolmas albumi rikkoo kaavan saapuessaan suoratoistopalvelujen ohella vinyylinä levykauppoihin. Fyysinen julkaisu merkitsee käsinkosketeltavien levyjen ympäröimänä kasvaneelle F:lle paljon, sillä hän pitää sellaista edelleen tietyllä tapaa oikean artistin mittana.

– Erityistä tosta fyysisestä julkaisusta tekee myös se, että toive siitä on vahvasti tullut mun kuulijoilta. Se on myötävaikuttanut isosti siihen päätökseen että fyysinen levy päädyttiin tekemään.

Vinyylin ensimmäisen ennakkotilausviikon aikana eli 21. helmikuuta mennessä tilanneille mukaan toimitetaan erillinen lyriikkavihkonen. Booklet sisältää lyriikoiden lisäksi laajemmin F:n ajatuksia albumin biiseistä, tematiikasta ja tekoprosessista.

Vinyyli on nyt ennakkotilattavissa ainakin Levykauppa Äxästä. Kannen ja kappalelistan näet alta.

1. Tunti himaan
2. Kaikki muuttuu
3. Ekaa kertaa
4. Menetän sut feat. Hassan Maikal
5. Papin aamen
6. Loppu?
7. Skippi
8. Sata
9. Mitä jos feat. Kasmir
10. Kannan sut
11. Ihan siistii
12. Ihana
13. Yhen kyyneleen