ez joutui tappamaan perhoset vatsassaan – tulokkaan singlellä fiittaa nouseva nimi Dreas

ezin singlellä vierailevaa Dreasta kuultiin viimeksi samalla raidalla iben ja Pyhimyksen kanssa.
Samuli Vienola

Universalin artistitulokkaita kuullaan nyt ensimmäistä kertaa samalla kappaleella.

Viimevuotisessa kiinnostavimpien suomeksi laulavien r’n’b-tulokkaiden katsauksessamme esiin nostettu ja sittemmin Universalille sainattu ez on julkaissut uutta materiaalia. Tulokkaan toisen Universal-julkaisun on Kielletty, ja sillä on mukana toinenkin samalle levy-yhtiölle kiinnitetty tulokasartisti.

Kielletty esittelee uraansa aloittelevan laulajan tuotannon herkempää ja pehmeämpää puolta kertoessaan kielletystä rakkaudesta. Oman lisänsä sille tuo tuottajaduo Nightshiftin suojattina työskennelleen Dreasin raspinen laulusoundi.

ez on jo aiemmin tehnyt perhosista itselleen tavaramerkin. Tämän kappaleen kohdalla niiden osaksi on osunut astetta karumpi kohtalo – tosin onneksi ainoastaan vertauskuvallisesti.

– Tämä kappale sai alkunsa aitojen, sillä hetkellä käsillä olevien fiilisten pohjalta. Lopulta tajusin, että mun täytyy vaan tappaa ne perhoset vatsassani ja hyväksyä, että jutusta ei voi tulla koskaan mitään. Pohdin paljon sitä, viehättikö tämä henkilö mua vain sen takia, koska se oli kielletty. Ekan versen lopussa oleva naurahdus viittaa myös mun oman tekstin ironiaan. Siinä tiedostan, että olen valehdellut itelleni aika pitkään, ez kertoo tiedotteessa.

Biisin on tuottanut Aleksi Asiala ja sitä on ollut kirjoittamassa ez’n ja Dreasin lisäksi YleX Läpimurto -äänestyksen voittanut Ani. Kuuntele Kielletty alta.