Esittelyssä: Määrätietoisesti urallaan etenevä Senya

Saara Taussi

Asenteella räppäävä artisti valmistautuu esikoisalbuminsa julkaisuun.

Lupaava rap- sekä r&b-artisti Senya on noussut monen korville kuluneen vuoden aikana. Artisti julkaisi alkuvuodesta Mad EP-levyn, joka antoi kuuntelijoille suuntaa artistin vahvoista ja suorista sanoituksista liittyen ihmissuhteisiin sekä oman arvon tunnistamiseen.

Tämän jälkeen helposti tunnistettavan soundin omaava räppäri on julkaissut kaksi singleä Pois tieltä sekä Kommunikaatiotaidot, jotka ovat osa 28.lokakuuta julkaistavaa esikoisalbumia. Tuleva projekti kulkee nimellä VASTAUKSET. Albumilla näkyy selkeä draamankaari, jossa artisti käsittelee kokemiaan asioita ihmissuhteissa.

– Jo julkastut sinkut näyttää jo sitä tarinaa, joka täs on. Haluun että kokonaisuudessa näkyy draamankaari, albumin alkupuolella ollaan pettyneitä ja vähän jopa vihasii. Loppuu kohden siirrytään sellasiin irtipäästämisen sekä hyväksymisen aiheisiin fiiliksiin enemmän. Näkyy semmonen kasvutarina ja muutamaa biisiii lukuunottamatta kaikki kappaleet pyörii saman aihepiirin ympärillä, hän kuvailee.

Pian julkaistavasta kokonaisuudesta artistin henkilökohtainen suosikki on tällä hetkellä focus biisi nimeltään Ikuista. Projektin päätuottajana toimi artistin luottotuottaja Danitello ja muutamilla kappaleilla tuotannossa ovat olleet mukana myös Fractious Frank, Pablo Okas sekä OP Vuorinen.

– Ollaan Danitellon kanssa rakennettu tää alusta loppuun, hän tuotti mun visioo ja toi siihen myös paljon lisää. Mun oma suosikki on tällä hetkellä biisi Ikuista ja se on aika keskivaihees albumii. Se on sellanen käänteen tekevä biisi kokonaisuudessa, siin tajutaan et kaikkee ei voi pakottaa, et välillä pitää antaa vaan elämän viedä minne se sitten viekin, hän toteaa.

Määrätietoisesti uraansa luova Senya esiintyi viime kesänä myös festareilla.

– Oli ihan kauheen kivaa! Mulla on ollut liput Blockfesteille nyt pari vuotta, mutta koronan takia ne on tietysti jäänyt käyttämättä. Nyt pääsin siis kokee ekaa kertaa nää festarit millään tavalla, mikä oli mulle super siisti juttu! Se oli muutenkin semmonen jännä viikonloppu kupla, koska siellä oli niin paljon artisteja ja ihmisiä. Ihan mieletön tunnelma, hän muistelee.

Artisti kertoo keikkailun olevan muutenkin tällä hetkellä olevan yksi asioista, joka palkitsee eniten tällä hetkellä uraa.

– Pelkästään somen ja esimerkiks Spotifyn kautta on välillä vaikee hahmottaa, että kuinka moni mun biisejä kuuntelee. Keikoilla se kuitenkin konkretisoituu ja on ihan mieletöntä nähdä kun jengi fiilistelee yleisössä livenä tai osaa sanoja ulkoa myös niistä ei niin haipatuista kappaleista.

Kulunut vuosi on ollut artistille uran kannalta tähän mennessä myös kiireisin. Vuosi on opettanut häntä näkemään asioita välillä hieman rennommalla asenteella.

– Aina ei tarvii olla kaikessa ihan niin vakavissaan, vaikka duunii pitääkin tehä kovaa. Asiat menee niin kuin niiden kuuluu mennä, kaikki kyllä sujuu. Tää viesti kuuluu albumissakin hyvin, hän pohtii.

Tällä hetkellä Senyan omissa kuulokkeissa soi laaja kirjo eri artisteja.

– Kuuntelen paljon kaikkii valmiita uuden musan listoja. Nyt tulee niin paljon uutta hyvää musaa ja on uusii lahjakkaita tekijöitä niin tykkään vaa kuunnella kaikkee mahollista mitä nyt julkastu!

Artistin levyjulkkareita juhlitaan perjantaina 11. marraskuuta Helsingin Ääniwallissa. Kyseessä on Epic Recordsille ja Sony Musicille levyttävän artistin ensimmäinen täysin oma ilta ja lämppäämässä on Fountainin tuottajien kautta ystäväksi muodostunut Andre.

– Jänskättää silleen hyvällä tavalla, tää on ehdottomasti sellanen iso virstanpylväs mun uralla. Ootan niin paljon että pääsen esittää nää kaikki biisit livenä kaikille, hän toteaa iloinen hymy huulillaan.

Fiilistele Senyan aikaisempia biisejä alta.