Esittelyssä: Eri genreillä taidokkaasti leikittelevä Pessa

Lotta Rautiainen

Nuori artistilupaus esiintyy elokuussa myös Blockfesteillä.

PME Recordsin artisti Pessa tunnetaan taidokkaasta osaamisestaan, joka tulee esiin artistin taiteilussa jazzin, hiphopin ja r&b:n välimaastossa. Nuori muusikko julkaisi tänä vuonna projektinsa 365 EP, jonka kappale Tipuin alas taivaalt on ollut kuuntelijoiden korvilla projektin biiseistä eniten.

Tällä hetkellä Pessa, oikealta nimeltään Lorenzo Laakso, keikkailee ja  esiintyy elokuussa Blockfesteillä myös astetta isommalle yleisölle.

– Tuntuu tosi hyvältä esiintyä siellä, toivottavasti jengii pääsee paikalle, hän toteaa.

Omista julkaisuistaan artistin suosikkeja ovat tällä hetkellä Tipuin alas taivaalt ja Pysyn tääl.

– Niissä on jotain tosi spessuu mulle, hän toteaa mietteliäänä.

Alkuajoista tulevaisuuteen

Nopeaan nousuun lähtenyt artisti muistelee tilannettaan suunnilleen vuosi sitten, kun omia kappaleita oli ulkona vasta yksi. Nyt muutaman singlen, albumin ja EP:n julkaissut artisti katsoo taaksepäin kiitollisena.

– En olis osannut viime vuonna odottaa että mut esimerkiks sainattais PME:lle tai saisin ylipäätään sitä huomiota, jota oon nyt saanut.

Tällä hetkellä artistin haaveisiin kuuluu muun muassa yhdysvaltalaisräppäri Aminén lämppääminen.

– Pori Jazz olis joskus aika siisti vetää. Mun musassa on tosi paljon vaikutteita jazzistakin joten uskon että mun musa sopis hyvin niille festareille. Ois myös siistiä päästä lämppäämään Aminéa joka tulee lokakuussa Suomeen keikalle, oon inspiroiunut sen musasta paljon.

Ideaali paikka luomiseen artistilla on tällä hetkellä laajat tilat.

– Oon nyt itseasiassa tehnyt meidän omakotitalon olkkarissa musaa kun muu perhe on Italiassa. Fiilaan tosi paljon semmosta isompaa tilaa missä mahtuu vaibaamaan kunnolla siihen musaan kun omassa kellarissa en mahdu edes seisomaan kunnolla, hän toteaa.

Kuuntele Pessan tuorein 365 EP-levy tästä:

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.